Süleymancılara büyük kıyak! 'Sosyal tesis alanını' tahsis ettiler

Süleymancılara büyük kıyak! 'Sosyal tesis alanını' tahsis ettiler

Çekmeköy Belediyesi’nin ‘sosyal kültürel tesis alanını’ Süleymancılar’a tahsis ettiği açığa çıktı.

Çekmeköy Belediyesi’nin 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nun, “Çekmeköy Belediyesi’nce Yapılan Tahsis ve Devirler” başlıklı bölümünde, Mimar Sinan Mahallesi’ndeki “Sosyal kültürel tesis alanının” Türkiye Eğitim ve Kültür Derneği’ne tahsis edildiği anlaşıldı.

Dernek, tahsis edilen araziyi “Uğurlar Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci” adı altında kullanırken derneğin Süleymancılar Tarikatı’yla ilişkili olduğu açığa çıktı.

Yurt yetkilileri, “Süleyman Hilmi Tuna Hazretleri’ne bağlıyız” ifadelerini kullanarak Süleymancılar Tarikatı ile ilişkili olduklarını söyledi. Çekmeköy Belediyesi yetkilileri ise konuya ilişkin bir açıklama yapmadı.

 

ENSAR VE TÜGVA

 

Belediye’nin tahsis listesinde, geçtiğimiz yıllarda Karaman’daki öğrenci yurdunda kalan çocukların cinsel istismara maruz bırakılması skandalıyla hafızlara kazınan Ensar Vakfı da yer aldı. Belediye Çamlık Mahallesi’nde kiraladığı bir binanın bir bölümünü Ensar Vakfı’na, bir bölümünü ise Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) tahsis ettiği açığa çıktı. Ayrıca binanın bir bölümü de Yeşilay’a tahsis edildi.

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.