Süleymancılardan çirkin provokasyon!

Süleymancılardan çirkin provokasyon!

Süleymanlı cemaati olarak bilinen, Süleyman Hilmi Tunalı müritleri provokasyonlarına devam ediyor. Yurtlar imparatoru olarak bilinen Süleymancı cemaatinin hukuk tanımaz faaliyetlerine karşı alınan önlemleri bahane ederek, müritlerin isyana teşvik ediyor

Bir dini cemaat düşünün ki; yalan ve iftira ile devlete karşı isyan bayrağı çeksin.

Bunun adı dini cemaat mı, yoksa siyasi örgüt mü olur? Veya terör örgütü mü?

Siz denetimden yoksun binlerce yurt ve kurs binasını idare edin, ama kaçak olan bir yurt binası yıkılınca kıyamet koparın.

 

 

Bunun hangi dinde yeri var?

Dini öğretmek iddiasındaki yarış atı meraklısı Alihan Kuriş liderliğindeki Süleymancılar cemaati devlete kin kusmaya devam ediyor.

Süleymancılar, kaçak olduğu için yıkılan kuran kursunu bahane ederek kara propaganda yapıyor.

2007 yılında Kasımpaşa'daki Piyalepaşa Camii bahçesindeki Süleymancılar cemaatine ait 3 katlı Büyük Piyale Kur'an Kursu ve Okul Talebelerine Yardım Derneği binası, belediye ekiplerince yıkıldı.

Yıkım kararı, İstanbul 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün yapının kaçak olduğunu tespiti nedeniyle alındı.

Cemaat mensuplarının güvenlik güçlerine direniş göstermesi nedeniyle gergin geçen yıkım çalışması sırasında yıkımı engellemeye çalışanlar ile polis ekipleri arasında tansiyon sık sık yükseldi.

Olaylı yıkımda binayı terk etmeyen kurs görevlileri, polisin biber gazı sıkarak yaptığı müdahale ile tahliye edildi.

 

İKİNCİ OLAY: SADABAD ÖĞRENCİ YURDU

İstanbul Kağıthane’de bulunan cemaatin “Sadabad” öğrenci yurdu ruhsatsız ve depreme dayanıksız olduğu için yıkıldı.

31 Ekim 2019 tarihinde yıkılan yurt binası yine Süleymancıların kara propagandası ve devlete karşı nefret söylemleri için bahane oldu.

AK Parti’yi hedef alan açıklamalar ve yalan, iftira dolu açıklamalarla gündemi bir anda değiştirmeye çalıştılar.

Yıkılacağı bildirilen ve boşaltılan yurt binasına, yıkım zamanı öğrencileri doldurarak polise ve yıkım ekiplerine karşı gelmeye çalıştılar. Üstelik bu protesto sırasında tekbirler getirerek, devlet Müslüman öğrencilere zulüm ediyor algısı oluşturmaya çabaladılar.

 

TUNAHAN’IN TORUNU CEVAP VERDİ.

Süleyman Hilmi Tunahan’ın torunu, bu manipülasyonlara yanıt verdi.

Cemaatin kara propagandasına, Süleymancılar cemaatinin kurucusu Süleyman Hilmi Tunahan'ın torunu Fatih Süleyman Denizolgun'dan geldi.

Kağıthane’de yıkılan yurt binasıyla ilgili açıklama yapan Denizolgun, Alihan Kuriş liderliğindeki cemaat üyelerini eleştirdiği mesajında, çarpıtma söylemlere tepki göstererek şu ifadeleri kullandı;

"Süleymanlı cemaatimizin ve bazı idarecileri bu binanın çürük olduğunu bildikleri için ve ne kadar uzatırsa uzatsınlar, eninde sonunda mahkeme kararıyla yıkılacağını çok iyi bildikleri için, yıkılan binanın yan parselinde yeni bir yurt inşa ediyorlar. Yeni yapı olarak yapıyorlar. Ve şu anda faal, orası da hazine arazisiydi, belediye, devlet diğer bina kesinkes yıkılacağı için, bu araziyi satın almanız için kolaylık sağlıyor ve yeni yurt binasının yapılması, açılması için her türlü kolaylığı sağlayıp, tüm izinleri veriyor. Mescit yıkmak, cami, kurs yıkmak isteyen bir zihniyet bu kadar kolaylığı sağlar mı? Hemen yan parselinde buna izin verir mi? Bu kadar hakikatlerin ters yüz edilmesi hangi saiklerle yapılmaktadır? Bütün gerçekleri cemaatimizin tabanından saklandığı gibi, yanlış şekilde tahrik, kin, nefret tohumları ekilmektedir. Bunun vebali size yeter de artar."

 

SÜLEYMANCILAR ÇİRKİN PROVOKASYONLARA DEVAM EDİYOR

Ancak tüm bu uyarılara karşın, Alihan Kuriş'in lideri olduğu Süleymancılar cemaati yönetiminin, cemaat tabanı ile devleti karşı karşıya getirmek için çaba göstermeye devam ettiği gözlendi.

Bunun son örneğini de bir takvim gözler önüne serdi. Cemaat tarafından hazırlanan ve sempatizanlarına dağıtılan bir takvimde, kaçak olduğu için yıkılan söz konusu Kur'an kursu ve öğrenci yurdunun yıkım tarihlerine ve bir yıkım fotoğrafına yer verilerek, "Tarih unutmayacak" notu düşüldü.

suleymancilar-takvimi-min.JPG

 

sadabad-002.JPG

 

siyasetcafe.com

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
33 Yorum