Süleymancılardan skandal video: Alihan Kuriş 2 peygamber yetkisine sahip

Süleymancılardan skandal video: Alihan Kuriş 2 peygamber yetkisine sahip

Son günlerde Süleymancıların olası bir operasyon ihtimaline karşın panik halinde olduklarını yazmıştık. Haberimiz toplumda geniş yankı uyandırdı, ayrıca Süleymancılardan tehdit ve sinkaflı cümleler içeren yorumlar aldık.

Süleymancılara Devlet tarafından uygulanan Kurban yasağı cemaatte tedirginlik ve paniğe yol açtı. Bilindiği üzere geçtiğimiz kurban bayramında Süleymancıların kurban kesme, kurban hissesi toplama ve deri toplama faaliyetlerine yasak getirilmişti.

Bu yasaktan sonra Süleymancılarda panik başlamış ve siyasetcafe olarak bunu haber yapmıştık.Bknz: (https://www.siyasetcafe.com/suleymancilarda-panik-basladi-54324h.htm)

Haberimize olan yoğun ilgi ve tepkiler bir yana, Süleymancıların iki Peygamber yetkisinde sahip olduklarını iddia ettikleri ses kayıtları büyük yankı uyandırdı.

Bu ses kaydı ile Süleymancıların nasıl bir yapıya sahip oldukları deşifre oldu.

Süleymancıların 2 Peygamberlik yetkisine sahip oldukları iddiası Devlet katında da tepki gördü. Çünkü aynı yöntem FETÖ tarafından da kullanılıyor, FETÖ’de yaptığı toplantılara Peygamberin geldiğini iddia ediyordu. Nurcuların fikir babası Said_i Nursi ise kendisine vahiy geldiğini iddia ediyor, “yazdıklarım kendi ifadelerim değil, yazdırıyorlar” diyordu.

Süleymancıların 2 Peygamberlik yetisine sahip olduğu iddiaları eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından da değerlendirilmiş.

 

GÖRMEZ SÜLEYMANCILARA SORMUŞ: SİZ İKİ PEYGAMBER YETKİSİNE Mİ SAHİPSİNİZ?

Görmez görevde iken Süleymancıların Liderini çağırdığını ve şöyle sorduğunu söylüyor. “Siz iki Peygamber yetkisine sahip misiniz?” (Alihan Kuriş’i kastediyor) Süleymancıların Lideri Alihan Kuriş’in verdiği cevap ise çok ilginç: Hâşâ! Diyor, Görmez devamla soruyor: Ama bakın sizin bulunduğunuz bir yerde deniyor ki; Hem Hz. Peygamber’in hem de ahir zamanda gelecek olan Hz. İsa’nın yetkisi bizim efendimize verilmiştir. Ve siz orda dinliyorsunuz, niye bunu reddetmediniz?

 

KURİŞ: BEN MÜHENDİS BİR ADAMIM, BİŞE DİYEMEDİM!

Süleymancıların Lideri Alihan Kuriş bu soruya söyle cevap veriyor: “Valla hocam ben mühendis bir adamım, hocalar öyle dedi ben de bişe diyemedim.

 

2 PEYGAMBER YETKİSİ

Alihan Kuriş’in bulunduğu ortamda vaaz veren hoca Alihan Kuriş’e 2 Peygamber yetkisi verildiğini söylüyor, Kuriş buna itiraz etmiyor ama Diyanet İşleri Başkanı sorunca inkâr ediyor. Şimdi bunun anlamı ne? Ya savunduğunuz fikirlere inancınız yok, ya yalan söylüyorsunuz, ya da korkuyorsunuz! Her şartta İslam’a uygun davranış şekli sergilemiyorsunuz. Size inanan Müslümanları Liderimize 2 Peygamber yetkisi verildi diye kandırıyorsunuz. Kim verdi bu yetkiyi? Allah mı? CIA mı? Cemaate verdiğiniz vaazda söylediklerinizi Diyanet İşleri Başkanı’nın yanında inkâr ediyorsunuz.

Veya; Görmez'in dediği gibi bu ifadeler insanları yoldan çıkartmak için özellikle seçilmiş çok yanlış argümanlar mı?

 

ALİHAN KURİŞ PEYGAMBER İLAN EDİLDİ

Aşağıda yayınladığımız videoda hitap eden kişi Alihan Kurş’in olduğu ortamda vaaz veren cemaate liderlik yapacak kadar iddialı biri olarak kürsüye çıkmış durumda.

 

İşte o skandal konuşmanın tam metni:

“Hz.Üstadımız der, Enbiyanın tasarrufu vardır kıymetli kardeşlerim. Hatta ve hatta bir şey daha sizlerle paylaşmakta sakınca görmüyorum. Ahir zamanda İsa aleyhissselamın nüzlundan bahsediliyor. Hadisi şeriflerde zaman zaman bunu ehli olanda konuşuyor olmayan da konuşuyor. Televizyonda vesairede bunları duyuyoruz. Ahir Zamanda İsa aleyhisselam nüzul edecek. Evet Büyüklerimizden bir tanesinin ifadesi de bu yönde idi. İsa aleyhisselamın nebilik tasarrufu ahir zamandaki varisi Rasule verilecek. Enbiyaullahtan olan o zata verilecek, buyurmuşlardı. Yani arif olan anlar. Aslında konuşmakta istemiyorum bu gibi şeyleri. Arif olan kardeşlerimiz zaten sizlerde anladınız. Şu an da başımızdaki Alihan bey abimizin üzerinde bir hazreti üstadımızın tasarrufu var. Bir de diğer tasarruf var. Kıymetli kardeşlerim iki tane nebi(kitap verilmemiş peygamber) tasarrufuyla bu hizmetler kıyamet sabahına kadar gidecek.”

 

DİYANET RAPORUNDA SÜLEYMANCILAR

Süleymancıların bu ve buna benzer faaliyetleri ile FETÖ benzeri bir yapılanma içinde oldukları Diyanetin yayınladığı tarikatlar ve cemaatler raporunda yer almıştı. O raporda: onların, birtakım yabancı istihbarat örgütleriyle bağlantısı olduğu iddialarının ciddiye alınması ve yeni bir FETÖ ile karşılaşmamak için gerekli incelemelerin yapılması, üzerinde durulması gereken önemli bir konudur” ifadeleri yer almıştı.

 

İşte Süleymancıların o skandal videosu

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum