Süleymancıların yurdunda korona kuralları hiçe sayılıyor! Yasağa rağmen yurda öğrenci almışlar

Süleymancıların yurdunda korona kuralları hiçe sayılıyor! Yasağa rağmen yurda öğrenci almışlar

Düzce'nin Çilimli İlçesinde yapılan koronavirüs denetimlerinde, Süleymancılara ait olduğu iddia edilen yurtta koronavirüs kurallarına uyulmadığı ortaya çıktı.

Tüm dünyada etkisini sürdüren yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle Düzce'nin Çilimli ilçesinde denetim yapıldı.

Çilimli Kaymakamı Onur Şan'ın da katıldı denetimlerde ilçede faaliyet gösteren Süleymancılara ait olduğu iddia edilen Hisar talebe yurdunda İçişleri Bakanlığı tarafından alınan koronavirüs salgını kurallarına uyulmadığı ortaya çıktı.

Duyarlı vatandaşlar tarafından Cimer'e yapılan şikayetten sonra Kaymakamlık idari işlem için Milli Eğitim Müdürlüğü denetiminde ki heyet ile yurda giderek yerinde inceleme başlattı.

 

cccc.JPG

 

Çilimli Kaymakamlığı'nın yaptığı incelemede yurtta 30'a yakın öğrenci bulunduğu tespit edildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü heyetinin incelemesinden sonra tedbirler kapsamındaki yurda öğrenci alınmaması gerekirken 30'a yakın öğrencinin yurtta bulunması üzerine idari para cezası kesildiği öğrenildi .

Hisar talebe yurdundan yapılan açıklamada ise denetim yapıldığı gün 3-4 öğrencinin eşyalarını almak için yurda geldikleri ve bu esnada idari işlem yapıldığı belirtildi.

 

c-002.JPG

 

Edinilen bilgilere göre yurt yetkilisinin açıklamasının aksine yurtta 30'a kadar öğrenci olduğu bunların da 9 öğrencinin sosyal mesafeye ihlalden idari para cezası kesilerek uyarıldığı öğrenildi.

Yapılan işlemden sonra öğrencilerin yurttan tahliye edilerek ikametlerine gönderildiği öğrenildi.

Yetkililer bu ve benzeri kural ihlallerinin emniyet birimlerine bildirilmelerinin toplum sağlığı açısından ehemmiyetini dikkat çekerek halkı duyarlı olmaya davet etti.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.