Süleymani'nin cenazesi Amerikan marka otomobille kaldırılacak!

Süleymani'nin cenazesi Amerikan marka otomobille kaldırılacak!

ABD'nin düzenlediği saldırıyla öldürülen İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin cenazesi ABD otomobil markası olan Chevrolet ile taşınacak.

Irak'ta ABD'nin düzenlediği hava saldırısı sonucu öldürülen İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin cenazesi, pazar günü İran'ın Kirman kentinde defnedilecek. 

İran'da muhafazakarlara yakınlığıyla bilinen "mashreghnews" haber sitesine göre, Süleymani'nin ailesinden yapılan yazılı açıklamada, İranlı Komutan için ilk törenin yarın Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenleneceği belirtildi.

Bağdat'taki törenden sonra cenazenin Tahran'a getirileceği kaydedilen açıklamada, Süleymani için pazar günü sabah saatlerinde Tahran Üniversitesi'nde İran lideri Ali Hamaney'in de katılacağı ikinci bir tören yapılacağı aktarıldı.

 

cenaze-siyasetcafe-001.jpg

 

CENAZELER İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI

 

Bağdat'taki cenaze töreni için geceden başlayan hazırlıklara ait görüntülere sosyal medyada dolaşmaya başladı. Süleymani ve Ebu El-Mühendis'i taşıyacak araçlarındaki bir detay dikkatlerden kaçmadı. 

 

cenaze-siyasetcafe01.jpg

 

ABD'nin düzenlediği suikastle hayatlarına kaybeden Süleymani ve Ebu El-Mühendis'in cenazeleri yine ABD otomobil markası olan Chevrolet'e ait pickuplar ile taşınacak.

 

 

siyasetcafe.com

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.