Sultan Vahdettin hain miydi? İlker Başbuğ'un mesajı Akit TV'yi çok kızdırdı

Sultan Vahdettin hain miydi? İlker Başbuğ'un mesajı Akit TV'yi çok kızdırdı

Ergenekon davasında tutuklanan Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un 30 Ağustos'ta paylaştığı Twitter mesajı Akit TV'yi çok kızdırdı.

Eski Genel Kurmay Başkanı'nın Zafer Bayramı mesajında yazdığı

"Atatürk, Büyük Taarruzda yalnız Yunan ordusunu değil aynı zamanda İngiltere ve Yunanistan başbakanları Lloyd George, Venizelos ve Türk ordusunun üzerine Hilafet ordusunu gönderen İstanbul’daki Sultan Vahdettin’i de yenmiştir" sözlerine çok kızan AKİT TV, Başbuğ'a tarih dersi vermeye kalktı.

 

basbug-twit.jpg

 

 BAŞBUĞ'UN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI ŞÖYLE İDİ; 


"Atatürk’ün Rum Sındığı Meydan Savaşı olarak isimlendirdiği 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 97. Yıldönümü kutlu olsun
Yunanistan’ın Anadolu’yu işgal planında dikkate aldı­ğı bir husus da; İstan­bul'daki iktidarın kendilerine yardımcı davranışlar içinde bulunabileceği idi. Yunanistan'ın bu değerlendirme­leri pek yanlış değildi! Bursa ve İzmir’in işgali bu açıdan ibret vericidir

Atatürk, Büyük Taarruzda yalnız Yunan ordusunu değil aynı zamanda İngiltere ve Yunanistan başbakanları Lloyd George, Venizelos ve Türk ordusunun üzerine Hilafet ordusunu gönderen İstanbul’daki Sultan Vahdettin’i de yenmiştir"

İşte Akit TV'nin Başbuğ'a sözde tarih dersi verdiği o anlar; 

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.