Sultanbeyli'de çatışma, Bir polis şehit

Sultanbeyli'de çatışma, Bir polis şehit

Sultanbeyli'de saldırı düzenlenen polis merkezinin önünde inceleme yapan polislerin üzerine teröristler ateş açıldı. Saldırıda Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken şehit oldu. 1'i bombalı araç saldırısı sırasında, 2'si ise operasyonlarda üç ki

Sultanbeyli’de gece başlayan gerginlik sabah saatlerinde de devam etti. Bombalı saldırı düzenlenen polis merkezinde inceleme yapan polislere teröristler silahlarla saldırdı. Çıkan çatışmada sıcak dakikalar yaşandı. 2 terörist ölü ele geçirildi. Çatışmada Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken ağır yaralandı. Çeken kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

CENAZESİ ADLİ TIP KURUMU'NA GÖTÜRÜLDÜ

Sultanbeyli'de sabah saatlerinde meydana gelen çatışmada şehit olan Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken'in cenazesi hastaneden alınarak Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Sultanbeyli Devlet Hastanesi morgundan ambulansa konan şehidin cenazesi iki motorize polis ekibinin eskortluğunda yola çıkarıldı.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN SALDIRI AÇIKLAMASI

İstanbul Valiliği, Sultanbeyli Fatih Polis Merkezi'ne yönelik saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Valilik, Sultanbeyli'deki saldırılarda 1 emniyet müdürünün şehit olduğunu, 3 teröristin ise öldüğünü açıkladı.

Açıklamada, "10.08.2015 günü saat 01.00 sıralarında Sultanbeyli İlçesi Fatih Polis Merkezi Amirliği’ne bomba yüklü bir araçla terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı neticesinde polis merkez amirliğinde görevli (1) komiser yardımcısı (2) polis memuru ve (7) vatandaşımız hafif şekilde yaralanmış ve tedavilerine hastanelerde devam edilmektedir.

Aynı polis merkezine yönelik saldırı nedeniyle sabah saatlerinde olay yerinde tedbir alan ve inceleme yapan polis ekiplerine ikinci bir silahlı saldırı düzenlenmiştir. Yapılan bu ikinci saldırı neticesinde (1) personelimiz ağır yaralanmış ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Söz konusu eylemleri gerçekleştiren şahıslardan 1'i bombalı araç saldırısı sırasında, 2'si ise operasyonlar neticesinde olmak üzere 3 kişi ölü olarak ele geçirilmiştir." denildi.

Güvenlik güçlerimize ve ABD Başkonsolosluğuna yapılan bu menfur saldırıları şiddetle kınıyor, Devletimizin bekasına ve milletimizin birlik ve beraberliğine kast etmeye çalışan ve terör eylemleriyle netice alabileceğini zanneden bedbahtların hain emellerine ulaşmasının asla mümkün olmayacağını bir kere daha ifade ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Olayın faillerinin en kısa zamanda yakalanıp adalete teslim edileceğinin ifade edildiği açıklamada, şu görüşler dile getirildi: "Olaylar ile ilgili ayrıntılı inceleme ve operasyonel çalışmalar devam etmekte olup faillerinin en kısa zamanda yakalanıp adalete teslim edileceğinden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. Saldırılar neticesinde şehit olan polisimize Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm milletimize sabır ve başsağlığı diler, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ederiz."

BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Haberin duyulmasının ardından şehit Müdür Beyazıt Çeken'in, Konya Cihanbeyli'deki baba ocağına ateş düştü.

Şehidin, Gemecik Mahallesi'ndeki babaevine acı haber, 112 Acil Servis ekipleri eşliğinde gelen askeri yetkililer tarafından verildi. Oğullarının şehit olduğunu duyan baba Mehmet Çeken ve eşi Huriye Çeken büyük acı yaşadı.

Baba evini ziyaret eden Cihanbeyli Kaymakam Ahmet Gencer, İlçe Belediye Başkanı Mehmet Kale, İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocal, şehidin aile yakınları, mahalle sakinleri ve çok sayıda vatandaş baba Mehmet Çeken'e taziye dileklerini iletti.

Haberin duyulmasının ardından şehidin babaevine Türk bayrakları asıldı. İki çocuk sahibi şehidin babasının da emekli polis memuru olduğu öğrenildi.

DÜNYA SALDIRILARI SON DAKİKA GELİŞMESİ OLARAK GÖRDÜ

İstanbul’da dün gece Sultanbeyli’deki polis karakoluna düzenlenen bombalı saldırı ve hemen ardından sabaha karşı ABD Konsolosluğu’na yapılan silahlı saldırı, uluslararası haber ajansları ve yayın kuruluşları tarafından son dakika gelişmesi olarak duyuruldu.

Reuters ajansı haberi, “İstanbul’da eş zamanlı terör saldırıları meydana geldi” şeklinde duyurdu. Ajans, geçen aydan itibaren Türkiye’nin, hem IŞİD’e hem de Kuzey Irak’taki militanlara karşı ‘terörle eş zamanlı savaş’ olarak tanımlayarak başlattığı hava saldırıları ve ülke içinde polisin düzenlediği operasyonlarla gözaltına alınan şüphelilerin artması nedeniyle alarmda olduğunu yazdı.

İngiltere’nin yayın kuruluşu BBC de “İstanbul’dan silah sesleri ve patlamalar yükseldi” başlığıyla dün gerçekleşen saldırıları yazdı. Yayın kuruluşu, düzenlenen saldırıların, Türkiye’nin PKK ile arasındaki tansiyonun arttığı döneme denk geldiğini ve şiddetin büyüyerek devam ettiğini belirtti. BBC ayrıca, Türkiye’nin IŞİD terör örgütüne yönelik rolünün de daha fazla etkinleştiğini ekledi.

Bir diğer uluslararası haber ajansı AP ise ülkede meydana gelen saldırıları, geçen ay Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 32 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırının ardından Türkiye’nin IŞİD’ yönelik mücadelede ABD öncülüğündeki hava saldırılarına katılmasıyla birlikte daha etkin rol oynamasıyla ilişkilendirdi. Ajans ayrıca, son zamanlarda PKK ile Türkiye arasında artan gerilimin de saldırıların artmasında etkili olduğunu kaydetti.

SALDIRININ ŞİDDETİ GÜN AYDINLANINCA ORTAYA ÇIKTI

Sultanbeyli'deki Fatih Polis Merkezi'ne yapılan saldırının izleri gün aydınlanınca ortaya çıktı.Bombalı aracın, patlama sonucu demir yığını haline geldiği görüldü. Yine 3 katlı polis merkezi binasının duvarlarında kısmi çökme meydana geldi. Polis merkezi önündeki zırhlı polis aracının dahi hurdaya döndüğü patlamanın çevredeki çok sayıda araçta ve binada hasar oluşturduğu dikkat çekti. Polisin olay yeri ve çevresindeki incelemesi devam ediyor.

İŞTE TERÖRİSTİN YAKALANDIĞI YER

Sultanbeyli Fatih Polis Merkezi'ne saldıran iki terörist yaşanan çatışma sonrası ölü olarak ele geçirildi.

Saldırı sonrası kaçan saldırganlardan biri Hakdiyen Sokak üzerinde bir evin bahçesinde sıkıştırıldı. Uzun süren çatışma sonrasında terörist bomba hazırlarken bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetti. Olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı yaptığı incelemelerden sonra cenaze Adli Tıp Kurumu aracına alınarak morga kaldırıldı.

Ölü olarak ele geçirilen teröristin saklandığı yerde yaşanan patlama nedeniyle evlerin camları kırıldı. Bir evin ise bahçe duvarı yıkıldı. Evde yere yatarak beklediklerini söyleyen ev sahipleri ise çok korktuklarını belirtti.

"3-4 DEFA PATLAMA OLDU, ÇOCUKLAR ÇOK KORKTU"

Bir mahalle sakini, "İşe gitmek için hazırlanıyordum. Evden bir çatışma sesi duyduk. Perdeyi açtığımda polisler korkmayın. Dışarıya çıkmayın. Her şey kontrol altında dediler. Daha sonra 3-4 defa patlama oldu. Evin camları kırıldı. Eve mermiler isabet etti. Çocuklar çok korktu. Bizde yan odaya geçerek olayların bitmesini bekledik" dedi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.