Sultani: 'Zencani'nin yurtdışına kaçırdığı servetin büyük bölümü Türkiye'de'

Sultani: 'Zencani'nin yurtdışına kaçırdığı servetin büyük bölümü Türkiye'de'

İran tarihinin en büyük yolsuzluk davası 3 Ekim günü Tahran'da başlıyor. İran Parlamentosunun Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu üyesi Emir Abbas Sultani'nin açıklamasına yer verdi. Sultani, Zencani'nin mal varlığının yüzde 85'inin yurtışında olduğunu ve b

Babek Zencani'nin yeraldığı yolsuzluk davasının 200 bin sayfayı aşan dosyasında çok sayıda siyasetçi, üst düzey bürokrat, Devrim Muhafızları Ordusu mensubu, gazeteci ve milletvekilinin yeraldığı iddia ediliyor. Bu yönüyle Zencani davası reformistler tarafından ülkenin şeffaflaşması ve yeni bir siyasi rejim kurulması için fırsat olarak dahi değerlendiriliyor.


Reformist Ârmân-i İmrûz gazetesi, Zencani davasına iki gün kala, İran Parlamentosunun Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu üyesi Emir Abbas Sultani'nin açıklamasına yer verdi. Sultani, Zencani'nin mal varlığının yüzde 85'inin yurtışında olduğunu ve bu servetin büyük bölümünün de Türkiye'de Rıza Zerrab tarafından kontrol edildiğini söyledi.
 
Sultani, Zencani-Zerrab ilişkisini ortaya çıkaran milletvekili. Türkiye'de konu gündeme geldiğinde Rıza Zerrab, Zencani'yi tanımadığını söylemişti. Fakat Gümrük Bakanlığı’nın 2014'te tamamladığı raporunda, Reza Zarrab’ın sahibi olduğu şirketlerin Babek Zencani’nin şirketlerine hem para hem de altın aktardığının yazıldığı geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. Bakanlığın raporunda, “Yapılan tespitlerle Babek Zencani ve firmaları ile Reza Zarrab ve firmaları arasında ticari ilişkiler olduğu görülmüştür” görüşüne yer veriliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.