Sümeyye'nin KADEM'ine hibe bağış

Sümeyye'nin KADEM'ine hibe bağış

Başbakan'ın oğlunun vakfına milyonlarca dolar bağış yapıldığı ortaya çıkmıştı Şimdi de kızının yeni kurulan derneğine 4.5 milyon liralık hibe aktığı öğrenildi.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre; Baş­ba­kan Er­do­ğa­n’­ın oğ­lu Bi­lal Er­do­ğan, yö­ne­ti­ci­si ol­du­ğu TÜR­GEV ile gün­dem­de­ki ye­ri­ni ko­rur­ken, kü­çük kı­zı Sü­mey­ye Er­do­ğa­n’­ın yö­ne­tim ku­ru­lu üye­si ol­du­ğu Ka­dın ve De­mok­ra­si Der­ne­ği de (KA­DEM) ya­pı­lan hi­be­ler­le gün­dem­de. 13 ay ön­ce ku­ru­lan KA­DE­M’­in pro­je­le­ri­ne, Ai­le ve Sos­yal Po­li­ti­ka­lar Ba­kan­lı­ğı ve Ça­lış­ma ve Sos­yal Gü­ven­lik Ba­kan­lı­ğı ara­cı­lı­ğıy­la, Av­ru­pa Bir­li­ği ile Bir­leş­miş Mil­let­le­r’­den bir yıl­da 4 mil­yon 440 bin li­ra­lık hi­be gel­di. Der­ne­ğin üye­si Nes­rin Çe­lik de Sü­mey­ye Er­do­ğa­n’­ın da des­te­ğiy­le Ai­le ve Sos­yal Po­li­ti­ka­lar Ba­kan­lı­ğı Müs­te­şar­lı­ğı­’na ge­ti­ri­lir­ken, ge­le­cek se­çim­ler­de mil­let­ve­ki­li ol­mak için der­ne­ği da­ya­nak ola­rak kul­la­n­dı­ğı öne sü­rül­dü.


Dö­vül­me ya­la­nı!
 
KA­DEM, Ge­zi olay­la­rı sı­ra­sın­da bel­den yu­ka­rı­sı çıp­lak bir grup ta­ra­fın­dan sal­dı­rı­ya uğ­ra­dı­ğı­nı id­di­a eden, an­cak bu söz­le­ri ka­me­ra ka­yıt­la­rı ile ör­tüş­me­yen Zeh­ra De­ve­li­oğ­lu­’na ilk des­tek ve­ren ka­dın si­vil top­lum ör­gü­tü ola­rak adı­nı du­yur­muş­tu. Der­nek, 16 Şu­ba­t’­ta “Zeh­ra De­ve­li­oğ­lu­’nun be­ya­nı yok sa­yı­la­rak bu ko­nu üze­rin­den ka­mu­oyu al­gı­sı bi­linç­li şe­kil­de ma­ni­pü­le edi­li­yor. Oy­sa hu­kuk her şey­den ön­ce be­ya­nı esas alı­r” şek­lin­de açık­la­ma yap­tı.

8 Mar­t’­a çağ­rı­lan tek der­nek
 
Sü­mey­ye Er­do­ğa­n’­ın bi­rin­ci el­den des­tek ver­di­ği der­nek, in­ter­net si­te­sin­de­ki bil­gi­le­re gö­re ba­ğış da top­lu­yor. Baş­kan­lı­ğı­nı İs­tan­bul Ti­ca­ret Üni­ver­si­te­si­’n­den Yar­dım­cı Do­çent Sa­re Ay­dın Yıl­ma­z’­ın yap­tı­ğı KA­DEM, Ai­le ve Sos­yal Po­li­ti­ka­lar Ba­kan­lı­ğı­’nın, bu yıl 8 Mar­t’­ta İs­tan­bu­l’­da Baş­ba­kan Er­do­ğa­n’­ın baş­kan­lı­ğı­nı yap­tı­ğı Dün­ya Ka­dın­lar Gü­nü kut­la­ma­sı­na da­vet edi­len tek si­vil top­lum ör­gü­tü ol­du.
 
Uçan Sü­pür­ge, KA­DER gi­bi ka­dın hak­la­rı için mü­ca­de­le ve­ren si­vil top­lum ör­güt­le­ri­ni ça­ğır­ma­yan ba­kan­lı­ğın bu der­ne­ği han­gi kri­te­re gö­re da­vet et­ti­ği açık­lan­ma­dı.

İş­te KA­DE­M’­in hi­be al­dı­ğı pro­je­ler
 
Sivil diyalog için AB/Türkiye’yi Harekete Geçir Projesi: Türkiye’deki sivil toplum örgütlerini güçlendirmeyi ve sivil diyaloğu güçlendirmeyi amaçlayan projede Ankara İnsan Hakları Derneği ile KADEM ortak. Proje, AB Katılım Öncesi Yardım Fonu (IPA) ile Merkezi Finans ve İhale Kurumu tarafından 135 bin Euro’ya fonlanıyor.

Kadınlar politikaya
 
Politikada Kadın İçin AB-Türkiye Sivil Ağı: 149 bin 60 Euro tutarındaki bütçeyi Merkezi Finans ve İhale Kurumu ile AB Katılım Öncesi Yardım Fonu, fonluyor.

MÜSİAD da ortak
 
Kayıtlı Kadın İstihdamının Artırılması Projesi: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı- IPA 252 bin Euro destek verdi. Projenin ortakları arasında MÜSİAD, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Aile ve Sosyal Politikalar İstanbul İl Müdürlüğü var.

Çalışan kadınların sorunları masada
 
Hizmet Sektöründe Çalışan Kadınların Yaşadıkları Sorunlar ve Yükselmelerinin Önündeki Engeller Projesi: SİDA İsveç Kalkınma Ajansı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 147 bin 300 TL tutarında destek veriyor.

Kadına şiddetin önlenmesi
 
Kadın Cezaevlerinde Bulunan Kadınların Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Kapsamında Bilinçlendirilmesi Projesi: BM’nin 900 bin dolar destek verdiği projenin ortağı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı.

BM Demokrasi Fonu’ndan destek
 
Kamuda Karar Alma Mekanizmalarında Kadın Temsilini Artırma Projesi: 300 bin dolar bütçeli projeyi BM Demokrasi Fonu fonluyor. Proje ortağı İstanbul Ticaret Üniversitesi Kadın ve Aile Araştırma Merkezi.

Çalışma hayatında eşitlik ilkesi
 
İşte Eşitlik Projesi: 150 bin Euro tutarında. Merkezi Finans ve İhale Kurumu – IPA (AB Katılım Öncesi Yardım Fonu) hibe desteği veriyor.

Ağa­be­yi Bi­la­l’­le or­tak iş ya­pı­yor!
 
Sü­mey­ye Er­do­ğan’ın, ağabeyi Bi­lal Er­do­ğan ta­ra­fın­dan ku­ru­lan Do­ruk Iz­ga­ra Gı­da Ti­ca­ret Li­mi­ted Şir­ke­ti­’ne son­ra­dan or­tak ol­duğu öğrenildi. Bi­lal Er­do­ğan, 2 Ey­lül 2009 yı­lın­da, Mus­ta­fa Esen­kal ve Ali Ba­ha­dır Ye­şil ile bir­lik­te 300 bin li­ra ser­ma­ye ile bu şir­ke­ti kur­du. 10 Ara­lık 2009’da, İs­tan­bul Şiş­li Ce­va­hir Alış­ve­riş Mer­ke­zi­’n­de şu­be açan şir­ke­te Gur­me Iz­ga­ra Ano­nim şir­ke­ti or­tak ol­du. Hız­la bü­yü­yen şir­ke­te, 31 Ağus­tos 2010 ta­ri­hin­de Sü­mey­ye Erdoğan’ın girmesiyle et­kin­lik ala­nı­nı da­hada ge­niş­le­yen Doruk Izgara, 17 Tem­muz 2011’de Sa­rıye­r’ de­ki İs­tin­ye Park Alış­ve­riş Mer­ke­zi­’n­de lo­kan­ta aç­tı. Ti­ca­ret­te par­lak atı­lım­lar yap­ma­ya de­vam eden Er­do­ğan kar­deş­ler, 20 Mart 2012 ta­ri­hin­de Ka­zım Özalp Cad­de­si­’n­de “Yuf­ka Dü­rüm İş­le­ri­” ad­lı lo­kan­ta, Ak­ba­tı Ti­ca­ret Mer­ke­zi­’n­de “Gül­ha­ne Iz­ga­ra Ke­ba­p” ad­lı lo­kan­ta aç­tı. Yuf­ka Dü­rüm İş­le­ri son­ra­dan ka­pa­tıl­dı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.