Suna Kıraç’ın belgeseli çekildi

Suna Kıraç’ın belgeseli çekildi

Rıdvan Akar’ın hazırladığı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda izleyiciyle buluşacak olan “Kutup Yıldızı-Sönmeyen Kılavuz” belgeseli, Suna Kıraç’ı, kurucusu ve destekçisi olduğu eğitim, kültür-sanat ve sağlık kurumlarındaki tanıkların ağzından anlatıyor

Araştırmacı gazeteci Rıdvan Akar tarafından yazılan, “Suna Kıraç: Ömrümden Uzun İdeallerim Var” ve “İdealler Gerçekleşirken: Suna Kıraç’ın İzinde 10 Yılın Öyküsü” kitaplarından yola çıkan Suna Kıraç belgeseli “Kutup Yıldızı-Sönmeyen Kılavuz” tamamlandı. Belgesel, Türkiye’nin önde gelen iş insanı ve hayırseverlerinden Suna Kıraç’ın doğuşuna, gelişimine ve sürdürülmesine katkıda bulunduğu kurumların topluma sağladığı katkıları mercek altına alıyor.

 

Belgeselde Vehbi Koç Vakfı, Koç Lisesi, Koç Üniversitesi, Galatasaray Eğitim Vakfı, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü, Kaleiçi Müzesi, Pera Müzesi, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü ve Nörodejenerasyon Araştırma Laboratuvarı (NDAL) gibi Suna Kıraç tarafından temelleri atılan ve desteklenen kurumlara yer veriliyor. Belgesel, bu kurumların yöneticilerinin, çalışanlarının ve bu projelerden yararlananların tanıklığıyla şekilleniyor, gerçekleştirdikleri projelerle yaşamları değiştiren, topluma ve ülkemize değer katan kurumların başarı ile taçlanmış öykülerini içeriyor. Belgesel, 29 Ekim günü saat 17:00'de CNNTÜRK kanalında yayınlanacak.

 

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.