Süper müsteşar helallik istedi! Öğretmenlerden şok tavır

Süper müsteşar helallik istedi! Öğretmenlerden şok tavır

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, görevinden ayrıldığını sosyal medya hesabından açıkladı. Müsteşar Tekin, öğretmenlerin tavrı karşısında ise büyük bir şok yaşadı. İşte haberin ayrıntıları;

24 Haziran seçimlerinin ardından yeni sistemle birlikte bakanlıklardaki müsteşar kadroları tarihe karıştı. Müsteşar ve müsteşar yardımcılarının görevleri yeni sisteme göre, Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcıları bünyesinde yürütülecek.

25 Temmuz 2018 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığına yapılan MEB Bakan Yardımcılığı Atamaları ile Müsteşar Yusuf Tekin’in görev süresi de sona ermiş oldu. Müsteşar Tekin görevden ayrılırken veda mesajı yayınladı, helallik istedi. Öğretmenler ise haklarını helal etmedi.

Müsteşar Yusuf Tekin yayınladığı mesajda 29 Mayıs 2013 tarihinden 25 Temmuz 2018 tarihine kadar Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı olarak görev yaptığını hatırlattı ve geride kalan 5 yıllık çalışma süresi için öğretmenler, eğitim çalışanlarından helallik istediğini belirtti.

Yusuf Tekin veda mesajında şu ifadeleri kullandı:

mustesar-tekinin-veda-mesaji-siyasetcafe.jpg

Yusuf Tekin’in sosyal medya hesabından paylaştığı veda mesajına birçok öğretmen yorum yaptı ve hakkını helal etmediğini ifade etti.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde Müsteşar Yusuf Tekin’in ayrılması ile ilgili bir açıklama yer aldı.

‘Tekin, veda etti’ başlığı ile yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin uygulanmasıyla birlikte bugün itibarıyla görevinden ayrıldı. Yusuf Tekin, MEB Başöğretmen Salonunda düzenlenen veda töreninde Bakanlık merkez teşkilatında görev yapan Bakanlık bürokratları ve çalışma arkadaşlarına veda etti. Tekin konuşmasında, “Bu süreçteki katkılarınızdan ötürü her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyor, varsa bir hakkım hepinize helal ediyor ve sizlerden de helallik diliyorum. Bu vesileyle, görevine yeni başlayan değerli arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Allah memleketimizin ve aziz milletimizin yolunu her daim açık etsin…” ifadelerini kullandı.

Yusuf Tekin’in MEB’de düzenlenen veda programına MEB’deki birçok bürokrat ve çalışan katılırken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk programda yer almadı.

iyi-parti-ve-ak-parti-siyasetcafe-004.jpg

İşte Müsteşar Yusuf Tekin’e tepki gösteren ve hakkınız helal etmeyen öğretmenlerin mesajları:

Tek bir öğretmen sizden memnun değil . Oturun ve düşünün . Düşünmeye çok zamanınız var artık”

“Çok insanın ahı sizde kaldı. Ben hakkımı helal etmiyorum. Bu kadar insanın ahı varken bir de veda metni hazırlıyorsunuz. El insaf”

“Eşi, çocuğu kanser olan sözleşmeli öğretmenleri bile mağdur ettinizKanser hastası olan bir anaya,onun çocuklarına kulaklarınızı tıkadınızVicdani olarak yaptıklarınızdan hiç rahatsız olmadınızKanser olan eşim defalarca sizinle görüşmek istedi kapıları kapattınız.rahatmısınız şimdi”

“sözleşmeli öğretmenlerin anasından emdiği sütü burunlarndan getirdiniz.Ailesinden ayırdığınız insanlar sizin gitmenizden mutlu”

“Bir sözleşmeli öğretmen olarak hakkımı kesinlikle helal etmiyorum, hesap günü ailemden ayrı geçirdiğim yılları Rabbim sorsun istiyorum!”

“Eleştiriler hoşunuza gitmemiş sanırım fakat bence biraz kendinizi sorgulayın acaba eğitim camiası beni niye sevmiyor diye, siz zamanında bizim çağrılarımıza kulak tıkadınız sorunlarımızı görmezden geldiniz oysa ki o mevkide bizlerin sorunlarını çözmek için vardınız.”

“Hepimize geçmiş olsun. Müsteşarligi kaldiran CB’mizin eline sağlık”

“Gece gündüz çok dua ettik bakan olmasın diye rabbim duamizi kabul etti.simdi tekrar dua ediyorum rabbim bir daha makam mevki nasip etmesin inşallah”

“Çok üzdün bizi çok sözleşmeli öğretmen olarak hakkımı helal etmiyorum bizi ailemizden kopardın”

“İşiniz yarım kaldı sayın Tekin, parçalanmış sözleşmeli öğretmen aileleri sizin eseriniz, sözleşmeli öğretmenlere aile biriliği sağlayacaktınız”

“Bir sözleşmeli öğretmen eşi ve bir evlat sahibi olarak hakkım kesinlikle helal değil. Bize yaşatılan bu zulümde sizin payınız en büyük. Bu dünyada olmasa bile ahirette bunun hesabını sizden sorulacaktır. Yolunuz açık olsun.”

“Sayın Yusuf Tekin 2016da hayatı boyunca atanamayacak insanları mülakatla atadınız bu sene ise aynı puanları vermek için milletle dalga geçip farklı şehirlerde mülakatlara soktunuz. Cidden vicdanen rahat mısınız?”

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.