Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali başladı

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali başladı

Heyecanla beklenen festivalin açılışı, Eric Heimbold’un Kör Suşi filmi ile Salt Galata’da gerçekleşti.

Sürdürülebilir bir yaşam hayalini paylaşanların bir araya geldiği ve bu yıl onuncu yaşını kutlayan festivalin açılış gecesi dün akşam Salt Galata’da gerçekleşti.

 

Festivali destekleyen kurum ve STK temsilcileri, sanatçı ve basından pek çok davetlinin katıldığı açılış gecesinde gösterimi gerçekleşecek filmlerin tanıtımı yapıldı.  

 

İran, Kanada, Hollanda, Kongo, ABD, Fransa, Rusya, Türkiye, Hindistan, İspanya, İsrail, Filistin ve İngiltere’den toplam 22 belgesel film festival süresince izleyici ile buluşacak. 

 

Festival bu yıl 10 ilde eş zamanlı olarak izleyici ile buluşacak ve tüm gösterim ile etkinlikler ücretsiz olarak izlenebilecek.

 

Film tanıtımlarının ardından davetlilere 2016 yapımı olan yönetmen Eric Heimbold’un 17 dakikalık kısa metrajlı filmi Kör Suşi’nin gösterimi yapıldı. Film, sürdürülebilir yemek hareketinin liderlerinden ve dünyanın ilk sürdürülebilir suşi restoranının sahibi Asyalı-Amerikalı şef Bun Lai ve kör bir gezi yazarının birlikte dünyayı yeni bir açıdan görme arayışını konu alıyor.

 

Şef Bun Lai ekolojik bir soruna yemekle ilgili bir çözüm üretmeye çalışıyor ve denizde yaşayan istilacı türleri suşi mutfağında kullanıyor! Film Amerika’da 2017 yılında çeşitli festivallerde en iyi kısa metrajlı belgesel film dalında ödüllere sahip.

 

Siyasetcafe.com

1511303972_syff2017_acilis_konusma_pinaroncel.jpg

 

1511303974_syff2017_aciliskonusma_tunaozcuhadar.jpg

 

1511303981_syff2017_acilis2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.