Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali dolu dolu

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali dolu dolu

21 Kasım tarihinde başlayacak ve 24 Kasım’a kadar sürecek olan ‘Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’ programı açıklandı. İstanbul’da Institut Français ve SALT Beyoğlu’nda gerçekleşecek olan SYFF2019, ücretsiz olarak takip edilebilecek.

SYFF2019 seçkisinde bu yıl 28 uzun ve kısa metrajlı film bulunuyor.  Belgeseller dünyanın birçok farklı ülkesinden iklim değişikliği, sosyal girişimcilik, bir insan hakkı olarak barınma ve konut, toplumsal dönüşüm, yerel ekonomi, sürdürülebilir ormancılık, turizm, çocuk işçiliği ve çocuk köleliği, sürdürülebilir üretim, sorumlu tedarik zinciri, barış, ekosistem restorasyonu, enerjinin demokratik üretimi ve paylaşımı, vb. birçok konuyu bütüncül bir bakış açısıyla aktarıyor.

 

 

Festival izleyenlerini küresel sorunların yerel yansımalarını ve ilham verici yerel çözüm girişimlerini görmek üzere Gana, Kosta Rika, Endonezya, Hindistan, ABD, Avustralya, Avusturya, İsveç, İspanya, İtalya, İngiltere, Fransa, Hong Kong, Türkiye, Peru, Lübnan, Yeni Zelanda, Burkina Faso, Meksika, Uganda, Kenya, Etiyopya, Nijerya, Senegal, Güney Kore, İsviçre, Bangladeş’e götürüyor.

 

Filmlerin yanı sıra filmlerin içerikleri ile alakalı ilham veren konuşmacılar da festivalde yer alıyor. Festival takipçileri bu yıl festivalde gösterimi yapılacak olan ‘Turist İstilası’ (Overbooking) filminin yapımcısı Joe Holles ile film gösterimlerinin ardından sohbet etme imkanı bulacaklar.   

 

İzleyiciler SYFF2019 film gösterimleri ve söyleşilerine Institut Français’de dört güne yayılan müzik dinletileri ile kısa molalar verecekler. ‘In Hoodies’, ‘Barış İçin Müzik Yaylı Grubu’, ‘Social Inclution Band ile Fuat’, ‘Şanışer ft, Sokrat St’ ve Ados’un katılımı ile festivalin konukları olacaklar.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.