Suriye PYD'yi resmen reddetti

Suriye PYD'yi resmen reddetti

PKK'nın Suriye'deki çatı örgütü PYD'nin sözde başkan yardımcısı Bedran Çiya Kurd, Suriye Hükümeti'nin kendileri ile resmi diyaloğu reddettiğini duyurdu.

Rudaw'da yer alan habere göre, Bedran Çiya Kurd, Suriye Hükümeti'nin mevcut anlayışla hiçbir tarafla müzakerelerde bulunmaya hazır olmadığını belirterek, “Şam yönetimi 2011 öncesindeki duruma dönerek sorunları askeri ve güvenlik önlemleriyle çözmek istiyor. Bu şekilde muhaliflerini bertaraf etmek istiyor” dedi.

PYD'DEN "TAVRI DEĞİŞTİRİN" ÇAĞRISI

Suriye Hükümeti'nin bu anlayışla ülkeyi parçalanmaya doğru götüreceğini ileri süren Çiya Kurd, Şam Hükümeti'nden bu tavrını değiştirmesi ve uluslararası kararlar, çözüm prensipleri ve sahadaki gerçekliğe göre hareket etmesi istendiğini ifade etti.

OLUMLU YAKLAŞIM YOK

Çiya Kurd, taraflar arasındaki müzakere çabalarına ilişkin olarak, “Maalesef Şam yönetimi bu konuda olumlu bir yaklaşım göstermiyor” diye konuştu.

Uluslararası güçlerden Suriye’deki siyasi sorunların çözümü için ortak bir iradeye sahip olmaları ve müzakerelerin başlaması için Şam Hükümeti'ne baskı yapmalarını isteyen Bedran Çiya Kurd, Şam yönetiminin uluslararası toplumun çelişkili tutumunu fırsata dönüştürerek çözümsüzlük siyasetinde ısrar ettiğini iddia etti.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.