Suriye'den Türkiye'ye 'barış' şartları

Suriye'den Türkiye'ye 'barış' şartları

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikdad Türkiye ile ilişkilerin düzelmesi bazı şartlarının olduğunu ifade etti. İşte ayrıntılar;

Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, ilişkilerin düzelebilmesi için “Türkiye, Suriye'deki teröristleri desteklemeyi bırakmalı, askeri güçlerini ülkeden çıkarmalı” dedi.

“ONUN İMPARATORLUK HAYELLERİ YÜZÜNDEN BOZULDU”

Mikdad Sputnik'e verdiği demecinde, "Türkiye ile ilişkilerimiz, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, onun siyasal hırsları ve imparatorluk hayalleri yüzünden bozuldu" diye konuştu.

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı şöyle devam etti:

"(Erdoğan) Suriye'deki silahlı grupları desteklemenin sonuçlarını düşünmüyor. Kendisi, komşusu olan bir devleti yerle bir etti. Türkiye'nin Afrin'i işgali de bunun açık bir örneği."

Mikdad, Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra Şam-Ankara ilişkilerinde değişiklik olması ihtimaline ilişkin bir soruya ise şu yanıtı verdi:

"Türk halkının (ilişkilerin) düzelmesi sürecini desteklemesini isteriz, Türk hükümetininse Suriye'deki teröristleri desteklemeyi bırakıp Suriye'nin bir kısmını işgal etmiş olan güçlerini buradan çekmesini istiyoruz. İlişkilerin düzelmesi her iki halkın da çıkarlarına olur."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.