Suriye'den Türkiye'ye büyük taciz

Suriye'den Türkiye'ye büyük taciz

Genelkurmay Başkanlığı, Romanya tarafından gelen bir Rus uçağına, 4 F-16 ile takip ve önleme yapıldığını açıkladı. TSK ayrıca Suriye hava savunma sisteminin bir F-16'yı taciz ettiğini de duyurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, kara, hava ve deniz kuvvetlerinin dün gerçekleştirdikleri faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulunuldu.


RUS UÇAĞINA İKİ KEZ ÖNLEME YAPILDI

Buna göre; Rusya'ya ait 1 adet İL-20 uçağı, Romanya tarafından gelerek, batı-doğu istikametinde, Türk hava sahasına paralel olarak, Karadeniz'in uluslararası hava sahasında Türkiye kıyılarına ortalama 15-20 deniz mili mesafede olacak şekilde uçuş yaptı.

Bu durum üzerine, Bandırma'dan ve Merzifon'dan kalkan 4 adet F-16 uçağı, 12.17 ile 15.53 saatleri arasında, İstanbul-Kocaeli-Sakarya-Düzce-Zonguldak-Bartın-Kastamonu-Sinop-Samsun-Ordu-Giresun-Trabzon üzerinde ve Türk Hava Sahasında anılan Rus uçağını takip ederek 12.35'de bir kez önleme yaptı, müteakiben yine Türk Hava Sahası içerisinde devriye uçuşu ile anılan uçağı 0.5-10 deniz mili mesafeden izlendi.

SURİYE'DEN TÜRK UÇAĞINA TACİZ

Türkiye-Suriye hudut bölgesinde "Hava Muharebe Devriye Görevi" icra eden 2 adet F-16 uçağı, Suriye'ye ait 1 adet MIG-23 uçağı, Cilvegözü/ Hatay güneyinde sınırımıza doğru yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildi, ancak Suriye'ye ait söz konusu hava aracı, sınırımıza 1,3 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştı. 4 adet F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildi.

Hava Muharebe Devriye Görevi icra eden ve Diyarbakır meydanından kalkan 1 adet F-16 uçağı, Hatay üzerinde iken, Suriye'de konuşlu SA-5 füze sistemi tarafından saat 15.35'de taciz edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.