Suriyeli mülteci "Aylan Bebek" trajedisi film oldu

Suriyeli mülteci "Aylan Bebek" trajedisi film oldu

Talihsiz Aylan bebeğin yaşam hikayesinin sinemaya aktarıldığı ‘Aylan Bebek’ filminin fragmanı yayımlandı.

2015 yılı başlarında tüm Türkiye ve dünyayı yasa boğan bir trajedi gerçekleşti. Bodrum’dan Yunanistan’a yasa dışı yollardan geçmek isteyen çoğu Suriyeli sığınmacılar, ‘insan tacirleri’ tarafından iki ayrı lastik bota doldurulmuş bir süre sonra ise iki bot da batmıştı. Kendi ülkelerini yaşanan iç savaş yüzünden terk eden ve tek hayalleri hayata tutunabilmek olan bu insanlardan 11’i boğularak yaşamını yitirmişti. Ölenlerden biri 3 yaşındaki ‘Aylan bebek’, diğeri de kendisinden iki yaş büyük erkek kardeşi Galip’ti.

Talihsiz Aylan bebeğin yaşam hikayesinin sinemaya aktarıldığı ‘Aylan Bebek’ filminin fragmanı yayımlandı. Çekimlerine Bodrum'un farklı mekanlarında başlanan filmin yapımcılığını George Edde ve Bahattin Öztürk, yönetmenliğini Ömer Sarıkaya yapıyor.

Film birçok açıdan ilklere sahne olmakta, örneğin ilk kez bir bakan uluslararası bir filmde rol almakta. Filmde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nun yanı sıra, tanınmış oyuncu Wilma Elles, Cesur Yürek filminin oyuncusu Mike Mitcell'in, Hürriyet Gazetesi Yazarı Hande Fırat, gazeteci Talat Atilla, Kadir Süleyman, Ali Sabri Belaid, Aydan Çakır, Dursun Hazerov, Gonca Yeşil, Mustafa Ayhan, Eymen Kaya gibi Türk oyuncular ile Hollywood yıldızları yer aldı.

Aylan Bebek filmi Oscar adayı olarak planlandı ve filmin gelirinin bir bölümü mültecilere verilecek. Aylan Bebek filminde, Suriye’de iç savaştan kaçan ailenin Yunanistan’a geçmeye çalışırken bindiği botun batması sonucu cansız bedeni Bodrum’da kıyıya vuran 3 yaşındaki Aylan’ın yaşadıklarından yola çıkarak, mültecilerin sorunlarına evrensel bir bakış açısı getirmeye çalışılmakta.

Filmin en vurucu sahnelerinden birisi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Başsavcı rolündeki Talat Atilla ile mülteci sorununa çare aradıkları sahne. Bakan Soylu, filmde, “Dünya bizi yalnız bıraksa da, biz insanlığı yalnız bırakmayacağız” dediği sahne ile dünyaya mesaj verirken, Milletvekili rolünde filmde oynayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Aylan Bebek’e sahip çıkmayan Avrupa’ya “Tüm Dünya’nın yüreği mülteci mi oldu?” sorusu ile itiraz ediyor.

İşte tüm dünyanın heyecanla beklediği ‘Aylan Bebek’ filminin ilk fragmanı;

Siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.