Suriyeli Sayısı 1 Milyona Dayandı!

Suriyeli Sayısı 1 Milyona Dayandı!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay açıkladı: Türkiye'deki Suriyeli sayısı 900 bini aştı.

Büyükşehir olmak için 750 bin nüfus gerekirken Türkiye'ye sığınan Suriyeliler'in sayısı 900 bini aşarak adeta bir büyükşehirlik nüfusa erişti.

 

Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılarla ilgili açıklama yapan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, sığınmacıların barındığı kamplarla ilgili son bilgileri de paylaştı. 
 
Mülteci kamplarında herhangi bir sorun yaşanmadığını dile getiren Oktay, kamp dışındaki sığınmacıların ihtiyaçlarına ağırlık verildiğinin altını çizerek bunu sivil toplum kuruluşlarının aracılığıyla yaptıklarını belirtti.
 
Türkiye'deki Suriyeli sığınmacı sayısının 900 bini aştığını ancak bunlardan sadece 224 bininin kamplarda barındığını ifade eden Oktay, sığınmacılarının büyük çoğunluğunun sınıra yakın illeri tercih ettiğinin altını çizdi. 
 
"Suriyelilere yönelik yardımlar ise devam ediyor. Uluslararası yardımların tutarı ise yaklaşık 200 milyon dolar civarında. Bugüne bizim kadar harcamalarımız ise 2,5 milyar doları geçti." diyen Oktay, Türk vatandaşlarının da yardımlarının hız kesmeden devam ettiğini vurguladı. Oktay, valilik ve belediyelerin öncülüğünde illerin, Suriyeliler'e yardım konusunda tatlı bir yarışa bile girdiklerini söyledi.
 
Sığınmacılar Meslek Sahibi Olmaya Başladı!
 
Kamplarda Halk eğitim merkezilerinin eğitimlerine benzer 170 branşta kursun olduğunu ve bugüne kadar 40 bin Suriyeli'nin söz konusu eğitimleri başarıyla tamamlayıp sertifikalarını aldıklarını ifade eden Oktay, sığınmacıların meslek sahibi olmaya başladıkları bilgisini de paylaştı.
 
Oktay, Suriyeli çocukların eğitimleri konusunda da şu bilgilendirmede bulundu:
 
"Kampların dışındaki çocukları sokaktan çekmek istiyoruz. Bu anlamda Milli Eğitim Bakanlığı ile çalışmalarımız devam ediyor. Bu insanların eğitim, Sağlık, beslenme ve barınma anlamında ihtiyaçları var. Bu ihtiyaçların sadece Türkiye'ye bırakılması sürdürülebilir olmaz. Bu çerçevede uluslararası camiayı bir kez daha yardıma davet ediyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.