Suriyeliler devletten maaş alıyor mu? Flaş açıklama

Suriyeliler devletten maaş alıyor mu? Flaş açıklama

Türkiye’de yaşayan 3 milyondan fazla Suriyeli vatandaş hakkında çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı ve devletin sığınmacılara maaş bağladığı ileri sürüldü. Konu ile ilgili flaş bir açıklama geldi. İşte ayrıntılar;

Türkiye’de bulunan Suriyeliler son zamanlarda sıkça tartışılmaya başlandı. Özellikle ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Suriyeli vatandaşların artık gönderilmesi gerektiğini ifade ederken Erdoğan ise Suriye’de savaş bitmeden böyle bir durumun söz konusu olmayacağını dile getirdi.

Son günlerde ise devletin Suriyelilere maaş bağladığı iddiaları ortaya atıldı. Bu iddialara İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yanıt verdi.

SOYLU’DAN ÇOK SERT AÇIKLAMA

Bakan Soylu, Suriyelilere maaş bağlandığı iddialarını çok sert sözlerle yalanladı. Soylu açıklamasında "İşlemlerini yapmak üzere ülkelerinden ve konsolosluklardan belge isteyebilmeleri için sadece ankesörlü telefonlarda geçerli telefon kartları dağıtılması projesi gerçekleştirildi. AB fonlarıyla finanse edilen bir projeydi. Bunu 'Suriyelilerin telefon faturalarını devlet ödüyor' yalanıyla gazetelerinde manşetten verdiler. Keza, Kızılaykart ile verilen yardımları 'Suriyeliler devletten maaş alıyor' diye yaydılar" diye konuştu.

Soylu, bu yıl 29 bin 743 cinsel içerikli olayın yaşandığına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunlar içinde Suriyelilerin karıştığı olay sayısı 749'dur. Üstelik bu rakama taciz mağduru Suriyeliler ve kendi aralarındaki olaylar da dahildir. Şimdi, rakamlar bu şekildeyken acaba yalanlarla bu iki toplumu birbirine düşürme gayretinin asıl amacı nedir, buradan nasıl bir siyasi pozisyon umulmaktadır? Bunu anlamak, vicdanlarımıza izah etmek gerçekten mümkün değildir. Sadece bunlar değil, daha öyle iftiralar duyduk ki... Mesela, işlemlerini yapmak üzere ülkelerinden ve konsolosluklardan belge isteyebilmeleri için sadece ankesörlü telefonlarda geçerli telefon kartları dağıtılması projesi gerçekleştirildi. AB fonlarıyla finanse edilen bir projeydi. Bunu 'Suriyelilerin telefon faturalarını devlet ödüyor.' yalanıyla gazetelerinde manşetten verdiler. Keza, Kızılaykart ile verilen yardımları 'Suriyeliler devletten maaş alıyor.' diye yaydılar. Oysa bu da tamamen AB fonlarıyla yapılan bir projeydi ve kimseye maaş bağlanması gibi bir durum asla söz konusu değildi. Bunun gibi daha birçok iftira ve yalanı piyasaya sürdüler ve maalesef yüzleri kızarmadı, utanmadılar, rahatsız olmadılar."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.