Suriyeliler evine mi dönüyor? Erdoğan’dan FLAŞ açıklama

Suriyeliler evine mi dönüyor? Erdoğan’dan FLAŞ açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim kampanyası kapsamında Gaziantep’te düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi ve Suriyeli sığınmacılar hakkında flaş açıklamalar yaptı. İşte ayrıntılar;

Türkiye’de bulunan 3.5 milyon Suriyeli vatandaş ülkesine geri dönecek mi? Bu sorunun cevabını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziantep mitinginde, Suriyelilerin evine döneceğini açıkladı.

Tayyip Erdoğan, "Seçimin ardından tüm Suriye topraklarını güvenli hale getirmeyi ve misafirlerimizin tamamının evlerine dönmelerini sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

200 bin Surliyeli’nin ülkesine döndüğünü söyleyen Tayyip Erdoğan, “Afrin'deki temizliği bitirdiğimizde ve Münbiç'te Amerika ile vardığımız anlaşmanın diğer safhalarına geçtiğimizde oralara çok daha fazla sayıda Suriyelilerin döneceğini biliyorum" dedi.

Erdoğan, "Gaziantep OSB'de 15 Temmuz'dan bu yana 150 fabrika hizmete girdi. Ey Muharrem, ey Kemal siz nerede geziyorsunuz?" şeklinde konuştu.

"SURİYELİLER EVLERİNE DÖNECEK"

‘Suriye'nin istikrarı, Türkiye'nin güçlü olmasına bağlıdır’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aksi takdirde Suriye'yi paramparça edecekler. Bununla kalmayacak, sınırlarımız boyunca kuracakları terör devletiyle bizi de sürekli huzursuz edecekler"  açıklamasında bulundu.

Erdoğan, "Seçimin ardından tüm Suriye topraklarını güvenli hale getirmeyi ve misafirlerimizin tamamının evlerine dönmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Şu ana kadar 200 bin Suriyeli kardeşimiz topraklarına geri döndüler. Biz, Fırat'ın batısında Rusya ve İran'la işlerimizi götürdük. Doğusunda ise Irak'la, İran'la çalışmalarımızı sürdürdük. Şimdi de koalisyon güçleriyle beraber bunu sürdürüyoruz” diye konuştu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.