Suriyeliler gidiyor!

Suriyeliler gidiyor!

Suriyeliler memleketlerine geri dönüyor. İşte haberin ayrıntıları;

Ramazan Bayramı dolayısıyla memleketlerine gitmek isteyen Suriyelilerin, Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'nda oluşturduğu yoğunluk sürüyor.

Ramazan Bayramı'nda ülkelerinde olmak isteyen Suriyeliler, Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'na akın etti. Sınır kapısındaki yoğunluk hafta sonunda da devam ediyor.

suriyeliler-gidiyor-siyaset-cafe.jpg

Bayram dolayısıyla Türkiye’den ülkelerine geçiş yapan Suriyelilerin sayısı 13 günde 10 bine ulaştı. Kilis Valiliği, Ramazan Bayramı sebebiyle Suriye’ye gidiş dönüşlere 13 Haziran'a kadar izin verileceğini bildirmişti.

suriyeliler-gidiyor-29292-siyaset-cafe.jpg

Ramazan Bayramını ailesinin ve yakınlarının yanında geçirmek için randevu alan yaklaşık 74 bin Suriyeliden 10 bini ülkesine döndü. Göç İdaresi İl Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlanan Suriyelilerin geçiş izni verildi. Ayrıca Kilis Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından kurulan sağlık merkezinde çocukların aşısı da yapıldı.

suriyeliler-memleketlerine-gidiyor-siyaset-cafe.jpg

Suriyeliler, Gümrük Muhafaza Müdürlüğü tarafından son kontrolleri yapıldıktan sonra ülkelerine gönderildi. Dönüş işlemleri ise 26 Haziran tarihinde saat 08.00'de başlayıp 6 Temmuz saat 17.00'de sona erecek.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.