Suriyeliler ÖSO bayrakları ile üniversitelerde etkinlik düzenledi!

Suriyeliler ÖSO bayrakları ile üniversitelerde etkinlik düzenledi!

Suriyeliler Türkiye’deki çeşitli üniversitelerde ÖSO bayrakları açarak bir takım etkinlik düzenledi.

Gazeteci Batuhan Çolak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda Suriyelilerin Türkiye’deki üniversitelerde ÖSO bayrakları açarak etkinlik düzenlediğini slogan attıklarını duyurdu. Çolak paylaştığı görüntülerin 'Karabük Üniversitesi, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Kilis Öğretmenevi'nde çekildiğini belirtti.

Çolak Suriyelilerin düzenlediği etkinlikleri, '15 Mart Suriye’deki iç savaşın başlangıç yıldönümü. Muhalif gruplar bunu 'Devrim' diye kutluyor.' ifadeleriyle duyurdu.

Çolak paylaşımlarında, 'Türkiye’deki Suriyelilerin birçoğu, Suriye bayrağını kabul etmiyor, Özgür Suriye Ordusu’nun bayrağını kullanıyorlar. Üniversitelerde ve yaptıkları diğer etkinliklerde sadece bu bayrağı görebilirsiniz' ifadelerini kullandı.

Salonda sadece erkek öğrencilerin olduğunu söyleyen Çolak, Suriyeli öğrencilerin düzenlediği tiyatro oyunundaki şiddet içeriklerine dikkat çekti.

Üniversitelerde milli bayramların neredeyse geçiştirilerek kutlandığını belirten Çolak, 'Siz hangi üniversitemizde en son bu kadar coşkulu bir milli bayram kutlandığını gördünüz? Çoğu geçiştiriyor, yapanlar da öylesine yapıyor. Bize yaşatılan, yaşattırılmak istenen tablo bu' paylaşımını yaptı.

 

 


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.