Suudi Arabistan'da yaşanan Atatürk kriziyle ilgili İmam Halil Konakçı'dan skandal paylaşım!

Suudi Arabistan'da yaşanan Atatürk kriziyle ilgili İmam Halil Konakçı'dan skandal paylaşım!

Suudi Arabistan'da süper kupa maçı öncesi yaşanan Atatürk kriziyle ilgili İmam Halil Konakçı'dan skandal bir paylaşım geldi.

Dün gece Riyad'da Fenerbahçe ve Galatasaray'ın karşı karşıya geleceği Süper Kupa maçı, Suudi'lerin Atatürk'e karşı düşmanca tutumları nedeniyle bir krize dönüştü. 

Maçtan önce ısınmak için sahaya Atatürk portreli forma ile çıkmak isteyen Galatasaray futbolcularına izin vermeyen Suudi yetkililer, sahada açılmak istenen ve Atatürk’ün veciz sözlerini içeren, 'Ne mutlu Türk’üm diyene'  ve 'Yurtta sulh, Cihanda Sulh' pankartlarına da izin vermediler. 

Yaşanan bu kısıtlamalara ve Atatürk’e karşı sergilenen düşmanca tutuma tepki gösteren her iki takımın başkanları 'Atatürk yoksa maçta yok' diyerek maça çıkmayı reddettiler. 

Riyad’da Türk takımlarına ve Atatürk’e karşı yapılan saygısızlık, tüm yurtta tepkilere sebep olurken Diyanet'in part-time imamı Halil Konakçı olayla ilgili skandal ifadeler kullandı.

Konakçı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta sulh cihanda sulh!" sözünü darbe girişimi parolası olarak atfetti.

Konakçı, kendisine İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın Atatürk tweetini gönderen kullanıcıdan rahatsız oldu ve kullanıcının yanıtını gizledi.

 

Konakçı şu skandal ifadeleri kullandı:

 

photo-2023-12-30-09-30-17.jpg

 

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.