Suudi sermayeli Independent'den Ermeni vekile destek

Suudi sermayeli Independent'den Ermeni vekile destek

PKK’nın siyasi temsilcisi HDP’nin milletvekili olan Ermeni asıllı Garo Paylan’ın Türkiye aleyhindeki söylemi ve işgalci Ermenistan’ı desteklemesi Independent gazetesinde bir makale konusu oldu.

İşgalci ve terörist Ermenistan’ı işgal ettiği topraklardan atmak için karşı saldırı başlatan Azerbaycan’a Türkiye her şartta açık desteğini açıklamıştı.

Bu açıklamaya en çok HDP’yi ve onun Diyarbakır milletvekili olan Ermeni asıllı Garo Paylan’ı rahatsız etti. Paylan yaptığı açıklamalarda Türkiye’yi “savaş kışkırtıcılığı” yapmakla suçlamıştı.

Paylan, ABD merkezli NY Times’a yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin bölgesel çatışmalara dahil olması, milliyetçi coşkuyu kamçıladı, barış ve demokrasi savunucularının alanını yok etti ve azınlık nüfus arasında korku ve güvencesizlik hissini derinleştirdi.” İfadelerini kullanarak açıkça Türkiye’yi hedef gösterdi.

Paylan, ayrıca Ermenilerin işgalci ve katliam yaptıklarını inkâr ederek, Topraklarını Ermeni işgalinden kurtarmaya çalışan Azerbaycan’ı ve onu destekleyen Türkiye’yi suçladı.

 

paylan.JPG

 

INDEPENDENT GAZETESİNDEN ERMENİ VEKİLE DESTEK

TBMM vekili olmasına rağmen açıkça Türkiye aleyhinde kara propaganda yapan Paylan’a İndependent gazetesinin yazarından destek geldi.

Gazetede köşe yazısı yazan, Nuray Mert isimli yazar “Paylan’a açık mektup” başlıklı yazsısında şu ifadeleri kullandı.

“Sevgili Garo,

Yalnız olmadığını biliyorsun, ama ben bir kez daha ses vermek istedim. Muhalefet siyaseti yapanların her vesile ile 'düşman' edilmesine artık şaşırmıyoruz.

Böylesi bir ortamda, milliyetçi nutuklar atmadığın sürece, ne söylemiş veya söylememiş olursan ol, karalanacaktın, hedef gösterilecektin. “

TÜRKİYE’YE AĞIR SUÇLAMA

Bir Ermeni hem de milletvekili olmasına rağmen açıkça Türkiye suçlayıp, düşmanlarını destekliyorsa, nasıl Türkiye’de Türk olmayanın yaşaması zor oluyor?

Ancak Nuray Mert yazısında, Türkiye’de Türk olmadan yaşamanın zor olduğunu iddia ederek şunları söylüyor,

Hatırlatmak gereken şeylerden biri; bu ülkede, Türk, Müslüman ve Sünni olmayanların, siyasetle hiçbir ilgileri olmasa da ne kadar zor hayatlar yaşadığı gerçeği.

Yeni değil ama yeniden, gözlerin Yunanistan ile sorun olunca Rumların, Ermenistan ile sorun olunca Ermenilerin üzerine dikildiği zamanlar yaşıyoruz.

 

garo-min.JPG

 

garo1.JPG

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum