Suudiler yine arkadan vurdu; Doğu Akdeniz’de Rumları tercih ettiler!

Suudiler yine arkadan vurdu; Doğu Akdeniz’de Rumları tercih ettiler!

Doğu Akdeniz’de sondaj çalışmaları yapan Türkiye’nin karşısına ittifak halinde çıkan Avrupa ve Rumlara Suudiler de katıldı. Suudi Dışişleri Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin faaliyetlerinin yasadışı olduğunu söyleyerek küstahça bir açıklama yaptı.

Türkiye zengin petrol ve doğalgaz yataklarının olduğu Doğu Akdeniz’de sondaj çalışmaları yapmaya devam ederken Avrupa ülkeleri Yunanistan ve Kıbrıs Rum kesimi ittifak halinde karşı çıkıyor.

ABD ve Avrupa’ya çok uzak olmasına rağmen bölgede bu ülkelerin şirketleri sondaj çalışması yaparken Türkiye’nin hakkı olmadığını iddia ediyorlar.

ABD ve Avrupa devletlerinin Güney Kıbrıs’a destek vermelerine tepki gösteren Türkiye’ye bu defa da Din kardeşi dediğimiz ve Kralları öldüğünde 3 gün yas ilan ettiğimiz Suudi Arabistan tarafından düşmanca bir tavır geldi.

Suudi Arabistan Güney Kıbrıs’a destek vererek Türkiye’nin faaliyetlerini “ yasa dışı” olarak tanımladı.

KÜSTAHÇA İFADELER

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Abdülaziz Al Assaf, Güney Kıbrıs'a bir ziyaret gerçekleştirdi. Dışişleri Bakanı Abdülaziz Al Assaf, burada Rum mevkidaşı Nikos Hristodulidis ile görüştü.

Suudi Bakan, buradaki ziyaretinde Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye karşı Rumların yanında olduklarını belirten açıklamalarda bulundu.

 

GÜNEY KIBRIS'IN YANINDAYIZ


Bakan Al Assaf, "Türkiye'nin Akdeniz'deki yasa dışı faaliyetleri karşısında baş müttefiklerimizden Güney Kıbrıs'ın yanındayız. Askeri iş birliğimizi artıracağız." ifadelerini kullandı.

 

suud-ic.jpg

 

siyasetcafe.com 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.