SUUDLAR ONU DA MI KATLETTİ?

SUUDLAR ONU DA MI KATLETTİ?

Suudi Arabistan'da düzenlenen bir zirveye katılmak için 24 Ekim'de ülkesinden ayrılan Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo'dan haber alınamıyor.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı 2 Ekim'de evlilik için gereken bir belgeyi almak üzere geldiği İstanbul Başkonsolosluğu'nda vahşice öldürüldü.

Tüm dünyada ve Türkiye gündeminde en üst sırada yer alan Cemal Kaşıkçı için Suudi Arabistan Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma neticesinde, Kaşıkçı'nın İstanbul Başkonsolosluğu'na geldiği sırada burada bulunan 'Başka Suudi vatandaşlarla tartışmaya başladığı, tartışmanın arbedeye dönüştüğü ve bunun sonucunda Kaşıkçı'nın hayatını kaybettiği” açıklamasını yaparak konunun üstünü kapatmaya çalıştı.

Kaşıkçı'nın sır ölümü henüz aydınlatılamadan Suudi Arabistan'ın başka vukuatları da ortaya çıkmaya başladı.

ARABİSTAN'A GİDEN GERİ GELMİYOR!

Suudi Arabistan'da düzenlenen bir zirveye katılmak için 24 Ekim'de ülkesinden ayrılan Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo'dan aradan 1 ay geçmesine rağmen halen haber alınamadı.

Yetkililer, Cumhurbaşkanı'nın Riyad'da aşırı halsizlik yüzünden hastaneye kaldırıldığını duyursa da Afrika Birliği ikna olmadı ve bölgeye uzman bir heyetin gönderileceğini duyurdu.

gabon-cumhurbaskani-siyasetcafe.jpg

Heyet hem ülkedeki siyasi durum hem de Bongo'nun sağlığıyla ilgili bilgi alacak.Afrika Birliği Başkanı, Bongo'nun sağlık durumuyla ilgili bazı gelişmelerden endişe duyduklarını söyledi.

İŞKENCE GÖRDÜ VE ÖLDÜRÜLDÜ

Suudi yetkililerin ve kraliyet ailesinin işlediği insan hakları ihlallerini ifşa eden @calouche_ar hesabını yönettiği ortaya çıkan ve geçtiğimiz mart ayında gözaltına alınan Suudi gazeteci Aziz Al-Jasser'den de haber alınamadığı öğrenildi.

suudi-gazeteci-siyasetcafe-001.jpg

Suudi gazeteci ve yazar Turki Bin Abdul Aziz Al-Jasser'in gözaltında işkence görüp öldürüldüğü iddia edildi.

siyasetcafe.com

 

 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.