Tacizci şeyhin müritleri: 'Efendimiz 6 ay içinde serbest kalacak'

Tacizci şeyhin müritleri: 'Efendimiz 6 ay içinde serbest kalacak'

12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan ve bu suçtan tutuklanan Uşşaki Tarikatı'nın şeyhi Eyüp Fatih Şağban'ın müritleri mahkeme çıkışı açıklamalarda bulundu.

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde kendi tarikatının müridinin 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan Uşşaki Tarikatı'nın şeyhi Eyüp Fatih Şağban, tutuklu yargılandığı davada 10 yıl 5 ay hapis cezası almıştı.

Eyüp Fatih Şağban 23 Haziran’daki karar duruşmasındaki savunmasında, o dönem TBMM'ye sunulan 4. Yargı Paketi'ne sığınarak tahliyesini istemişti.

Şağban, “Mecliste bulunan yasa teklifinde artık somut delillere dayanmak suretiyle tutuklama mümkün olacaktır. Bu nedenle de ben tahliyemi talep ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

 

'EFENDİMİZ 6 AY İÇİNDE SERBEST KALACAK'

 

Karardan sonra Uşşaki Tarikatı’na bağlı müritler Adliye önünde yaptıkları açıklamada Şağban’ın en geç 6 ay içerisinde dışarı çıkacağını söyledi.

 

İşte Şağban'ın müritlerinin o açıklaması:

 

“Mahkememiz sonuçlandı. İstenilen ceza 55 yıl küsur aydı. Savcımızın değişmesi vesileyle bu ceza 10 buçuk yıla düşürüldü. Dolayısıyla cezası bir üst mahkemeye sevk edildi. 7 gün içerisinde itiraz hakkı var. Avukatlarımızla yaptığımız toplantımız, şu aşamada buradan verilebilecek en iyi ceza verildi. Başkasını veremezdi. Çünkü sosyal medya baskısı buna maniydi. Buna güç yetiremezlerdi. Şimdi İstinaf Mahkemesi devreye girdi. Avukatlarımızın da beklediği buydu. İstinaf Mahkemesi'ne olayın sirayet etmesini bekliyorlardı. Dolayısıyla işlemlerimiz bundan sonra bir üst mahkemede devam ediyor. Yeni çıkan yasanın da olumlu olarak etkileyeceğini varsayarsak, masa üzerinde söylenenleri söyleyeyim en geç 6 ay içinde efendimizin dışarı çıkacağını söylüyorlar.”

 

 

 

 

 


Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.