Taha Can Gürlek

Taha Can Gürlek

Dağlara taşlara uluyan adam: Cemal Enginyurt

Dağlara taşlara uluyan adam: Cemal Enginyurt

MHP’den kovulmasının ardından özellikle Cumhur İttifakı karşıtı medya mecralarında kendisine çokça yer verilip, üstünden prim yapılarak zamanla unutuldu.

DP’ye katılımının ardından ise Numan Kurtuluş beyefendiye de ciddi laflar söylemiş ve Numan Kurtulmuş Ordu’da kendisinin rakibi olduğu için sürekli karşı karşıya gelmeye çalışmıştı.

Ama Numan Bey kendisini hiç kale almadı.

Tabi Enginyurt bir garip adam, meclise gittiğinde makam aracından tam basın mensuplarının olduğu yerde iner, her vekil alelacele içeri girerken, Enginyurt ise basın mensuplarının önünde 1-2 dakika yürür ve genellikle basın mensupları tarafından ilgi göremeyince eline telefonu alır başlardı telefonla konuşmaya.

Politik arenada adımlar gündemde kalmak ve daha ileriye yol alabilmek için atılır. Enginyurt’un kovulduktan sonra kendisine DP’de yer bulması da tam olarak böyle açıklanabilir.

Hem hatırlarsanız Gültekin Uysal da Millet İttifakı sayesinde İYİ Parti’den Afyonkarahisar milletvekili olarak meclise girmişti. 

Şimdi böyle bakıldığında Cemal Enginyurt dolaylı yoldan Millet İttifakına yani CHP ve İYİ Parti saflarında kendisine yer bulmuş diyebiliriz.

Karakterinden ve politik duruşundan ödün vermediğini iddia ettiği konuşmasında ise, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiye kendimden fazla oy istedim, Cumhur İttifakını herkesten çok savundum gibi ifadeleri olan bir adam.

Kovulduktan sonra hızını alamayan Enginyurt’un söylemleri de değişime uğruyor ve şimdiki sistemde milletvekillerinin hükmü olmadığını savunuyor. Yahu mübarek şimdi mi aklına geldi bunları söylemek?

İki senedir mecliste bu sistemi destekleyen işlere el kaldırıp, el indiriyordun, destek konuşmaları yaparak ekranlarda herkesten önce sen boy gösteriyordun.

Hatta Devlet Bahçeli Beyefendiye saygı ve teşekkürlerini iletirken, yeni genel başkanın Gültekin Uysal’a da kardeşim diye hitap ediyordun. Bu kadar karakterli duruşun vardı ise bir kere Devlet Bey’e kardeşim deseydin ya.
İddia ediyorum, Gültekin Uysal kendisine ve partisine dikkat etsin çünkü Enginyurt bu hızla giderse DP’ye genel başkan olmaya da çalışır.

İlaveten Gültekin Uysal güzel bir adam. Cemal Enginyurt gibi dağlara taşlara uluyan biri ileride DP’yi de karıştırır, içinde bulunduğunuz ittifakı da zora sokar.

Cemal Enginyurt’un DP’ye katılım sürecinde ise Gültekin Uysal’ın kesinlikle bir şekilde ikna edildiğine inanıyorum. 

Politika garip bir mecra, analiz ettiğim kadarı ile milletvekili iken parti değiştiren tüm siyasiler en az iki dönem daha siyasi hayatlarına devam ederek, garanti seçilecekleri mecraları tercih ediyor. Şimdi politik ve karakterli duruşu çok çok tartışılır ama Enginyurt iki dönem daha seçilirse memlekete ne gibi bir faydası olabilir?

Enginyurt dipsiz bir kuyu, gelelim asıl meseleye…

Sosyal medya mecralarından ve basın yayın kuruluşları üzerinden Mahir Ünal beyefendiye yüklenerek, özür dilemeye davet edenler, özellikle de Cemal Enginyurt’un şunu iyi hatırlaması lazım, Kahramanmaraş bu ülkenin mihenk taşlarından biri ve sigortasıdır.  Maraş’ın kahraman evlatları geçmişte Fransız ordusuna feleğin sillesini tersten giydirmiş, şimdi ve gelecekte de her kim olursa olsun gaflete düşene feleğin sillesini tersten giydirme kudretine sahiptir.

Ve bilinsin ki, Kahramanmaraşlılar hem memleketi hem kendisinin bir parçası olan evlatlarını korumakta ve kollamakta mahirdir.

O nedenle gerek memleketi ve gerekse Kahramanmaraş’ın saygı değer evlatlarından biri olan Mahir Bey’i hedef alırken iki defa düşünülmesi tavsiyemdir.

Bu gömlek size büyük gelir, bol gelir. Gelin siz yol yakınken dönün bu yoldan ve iyi olduğunuz işe yoğunlaşarak dağlara taşlara ulumaya devam edin…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Taha Can Gürlek Arşivi