Tahin helvasının mucize faydaları

Tahin helvasının mucize faydaları

Kış aylarının enerji veren besini tahin helvasının bilinmeyen faydaları ve yapılışını biliyor musunuz? İşte tahin helvasının mucize faydaları ve hakkında önemli bilgiler

Kış aylarında daha çok tükettiğimiz  tahin helvasının bilinmeyenlerini, faydalarını ve nasıl yapıldığını helvacılık yapan Mücahit Gümüştekin anlattı. İşte tahin helvası yapımı ve faydaları...

 

Birçok kişinin tahinin susamdan yapıldığını bilmediğini söyleyen Mücahit Gümüştekin, tahinden yapılan helvanın da şifa kaynağı olduğunu söyledi. Vatandaşların tahin yapımını bilmesi için işletmesinde kurduğu değirmenle susamdan tahin yaptığını söyleyen Gümüştekin, helvanın içeriğindeki susam, pancar şekeri ve çöven otu kökünün tüketilmesiyle gripten korunulabileceğini savundu. Helvacı Mücahit Gümüştekin tahinden yapılan helvanın yaklaşık 25 çeşidini sattıklarını da ifade etti.

 

SUSAMDAN TAHİN YAPIYORUZ

İnsanların tahinin susamdan yapıldığını bilmediğini işletmesinde kurdukları değirmenle gösterdiklerini belirten Mücahit Gümüştekin, "Birçok müşterimiz tahinin susamdan yapıldığının farkında değildir. Bizler de bir değirmen yaparak burada müşterilerimize taze taze, sıcak, susamdan tahin çıkartıyoruz. Susam ya da tahin insan vücudu için çok faydalı bir besindir. İçerisinde kalsiyum ve demir bolca vardır” diye konuştu.

 

TAHİN HELVASI FAYDALARI

1978 yılından bu yana helva üretiminin ailece içinde olduklarını ifade eden Mücahit Gümüştekin farklı lezzetlerle ürettikleri helvaların büyük ilgi gördüğünü ifade ederek, “1978 yılından beri helva imalatı yapıyoruz. Helvalarımızın özelliği tamamen doğal ve hiçbir katkı maddesi olmamasıdır. Helvalarımızda çöven otunu kullanıyoruz. Çöven otunun kökü helvaların özüdür, mayasıdır. Pancar şekeri ve tahinle üç birleşimden oluşan helva yapıyoruz. Mağazamızda 25 çeşit helva bulunmaktadır. Helva genellikle kış aylarında tüketilen bir gıda olup, aslında senenin tamamında kullanılması gerekir. Çünkü insan sağlığı için çok faydalı bir gıdadır.

İçerisinde birçok mineral vardır. Mağazamızda özel olarak hazırladığımız sultan sarmaları var. Bunların hepsi bir mirastır. Osmanlı Devletimizden kalan gelenek ve kültürü şu anda bizler bunu yaşatmaya gayret ediyoruz. Üç çeşit sultan sarması helvamız var. İçerisinde çikolata, kahveli ve Antep fıstıklı olanları en çok tercih edilenleri. Yine özel olarak yaptığımız pasta helvamız var ve bu özel bir lezzettir. Üzeri Antep fıstıklı, içi çikolatalıdır ve bunu helvadan yapıyoruz. Bunların yanında kürek helvalarımız var.

Kürek helvalarımız tamamen doğal, hiçbir katkı maddesi yoktur. Ayrıca yaz helvası çeşitlerimiz var. Bunları tahin ve irmikten yaparız. Damat helvası dediğimiz ürünümüz yine çok eskilere dayanan bir helva çeşidi. Tüm bunların yanında Antep fıstıklı, kakaolu, cevizli ve sade helvalarımızı müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

tahin-helva-ic.JPG

 

GRİP OLMAMAK İÇİN HELVA

 

Helvacı Mücahit Gümüştekin, helvanın tüketilmesiyle gripten korunulabileceğini de kaydederek, "Kış aylarına girdiğimiz şu günlerde zinde kalmak ve hasta olmak istemiyorsanız bol bol helva yiyin. Çünkü helva sağlıktır” dedi.

 

TAHİN HELVASI YAPIMI İÇİN MALZEMELER

Bir su bardağı un Bir su bardağı tahin Bir su bardağı pudra şekeri

 

TAHİN HELVASI YAPIMI

Yapışmaz bir tavanın içinde unu kavurmaya başlayın. Bu esnada ocağın kısık ateşte olması gerekir. Unun rengi döndüğünde ocaktan alın ve soğumaya bırakın.


Başka bir tavanın içinde tahini orta ateşte ısıtın. Isınınca içine pudra şekerini katın. Karışıma yavaş yavaş unu unu ilave etmeye başlayın. Bir yandan hızlıca karıştırın. Kıvam aldığında ocaktan alın ve yarım saat kadar oda sıcaklığında dinlendirin. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.