Tahiti'de denize düşen Dilek Ertek'in ölümünde skandal detay! Cinayet mi kaza mı?

Tahiti'de denize düşen Dilek Ertek'in ölümünde skandal detay! Cinayet mi kaza mı?

Ünlü iş kadını Dilek Ertek'in Tahiti'de ölmesine ilişkin yeni gelişmeler ortaya çıktı. Ertek'in oğlu Gökçe Atuk'un avukatı Didem Büyükpınar, çalınan mücevher ve erkek arkadaşın 20 saat geç haber vermesi iddialarını cevapladı.

Sosyetenin ünlü isimlerinden Dilek Ertek, 26 Ekim'de İsviçreli sevgilisiyle doğum gününü kutlamak için Norwegian Spirit adlı cruise gemisine bindi.

Tahiti'ye uğrayan gemi, Pasifik Okyanusu'nda seyir halindeyken, sevgilisi gün boyu kendisinden haber alamadığı Ertek'in kayıp olduğunu bildirdi. 

Kamera kayıtlarının incelenmesiyle işkadınının balkondan aşağı düştüğü tespit edildi. Annesinin öldüğünü öğrenen Gökçe Atuk, Tahiti'ye giderek annesini aramaya başlasa da, Ertek'in cansız bedenine ulaşılamadı.

Atuk ve avukatının Tahitili yetkililerle yaptığı görüşmelerin ardından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Ertek'i sevgilisinin ittiği iddia edilirken gerçek, soruşturma sonucunda netlik kazanmış olacak.

 

SORUŞTURMA DERİNLEŞTİ

 

Olaya ilişkin son gelişmelerle ilgili Günaydın'a konuşan Gökçe Atuk'un avukatı Didem Konaş Büyükpınar, Ertek'in mücevherlerinin kayıp olduğuna ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

 

Yaşanan olayın uluslararası sularda gerçekleşmesi nedeniyle Tahiti'nin soruşturma başlatması yönünde Atuk'un büyük emeğinin olduğunu ve soruşturmanın derinleştirildiğini kaydeden Büyükpınar, şöyle devam etti:

 

"Kaptanın ve ilgili personellerin ifadesi alındı. Geminin yaptığı araştırma kayıtları da adli makamlara teslim edildi. Kaptanın seyir defterini yetkili makamlar aldı. Şu ana kadar yapılan soruşturma neticesinde Ertek'in o gece yanında kim veya kimlerin olduğunun henüz teşhisi yapılmadı. Dilek Hanım erkek arkadaşı ile birlikte gitmişti tatile. Uzun yıllardır beraberlerdi. Onun bu olayda bir ilgisi yoktur diyemiyoruz. Kaptandaki delilleri, geminin kamera kayıtlarını hep birlikte değerlendirdikten sonra ancak bir açıklamada bulunabiliriz. Bizim için de şu anda herkes şüpheli".

 

YANINDA PAHALI MÜCEVHERLER VAR MIYDI?

 

Dilek Ertek'in vefatıyla ilgili isminin açıklanmasını istemeyen bir aile yakını da ilginç bilgiler aktardı. Acı olayın gemide saat 01.24'te gerçekleştiğini belirten aile yakını, bugüne dek İsviçreli olduğu öne sürülen erkek arkadaşının Avusturyalı bir mimar olduğunu söyledi. Ertek'in kalabalık arkadaş grubuyla değil erkek arkadaşıyla baş başa seyahate çıktığı ve yanında da, bahsedildiği gibi milyon dolarlık mücevherler olmadığı bilgisini aktaran yakını, "Dilek Hanım lüks mücevher satıyor diye her yere onlarla gitmezdi.

 

Bu tatile çıkarken de yanına pahalı mücevherlerini almamıştı" dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

 

"Mimar, olayın üzerinden saatler geçtikten sonra haber verdiği için büyük bir ihmal söz konusu. Olayın çok geç haber verilmesinden kaynaklı oluşan ihmaller zinciri tüm aileyi isyan ettiriyor. Hızlı hareket edilseydi böyle bir olayın yaşanmayacağını düşünüyoruz."

Ertek'i 'hayat dolu, tatlı dilli ve mütevazı bir insan' diye tanımlayan yakını Ertek'in intihar etmesinin mümkün olmadığını vurguladı.

Öte yandan geminin ve erkek arkadaşının ihmali sebebiyle yürütülen soruşturmayı Ertek'in oğlu Gökçe Atuk yakından takip ediyor. Aldığı haberle yıkılan ve apar topar Tahiti'ye giden Atuk, yaklaşık bir haftadır olayın izini sürüyor. Bu arada eğer cesede ulaşılamazsa 11 Kasım'da Ertek için gıyabi bir cenaze merasimi düzenlenecek.

 

DAVA AMERİKA'DA GÖRÜLECEK 

 

Dilek Ertek'in haberi Tahiti'de de gündem oldu. Ülkede yayınlanan bir haberde olayın detayları aktarıldı ve "Güvenlik kameraları geminin 11. katından aşağı düşen bir insan belirledi. Trajedi uluslararası sularda meydana geldiğinden ve Tahiti'nin deniz sınırları içinde olmadığından dava Amerika'da görülecek" denildi.

 

'MÜCEVHERLERİN KAYIP OLDUĞU DOĞRU DEĞİL'

 

Yaşanan olay sonrası Gökçe Atuk'un Tahiti'ye gittiğini söyleyen Avukat Büyükpınar, "Dilek Hanım'ın oğlu orada yapılan araştırmaları avukatlarla birlikte takip ediyor. Çok acı bir kayıp. Bugün veya yarın dönecek. Söylendiği gibi onlar kayıp, bunlar kayıp gibi bir şey yok. Dilek Hanım'ın eşyaları Gökçe Bey'e teslim edilecek. Onlar teslim edildiği zaman neyin kayıp olup olmadığı anlaşılacak. Şu aşamada mücevherlerin kayıp olduğuna ilişkin çıkan haberler doğru değil" dedi.

 

CİNAYET Mİ KAZA MI?

 

Soruşturmanın devam ettiğine dikkat çeken Avukat Büyükpınar, "Olayın nasıl gerçekleştiğine dair gemi kayıtları, kaptanın seyir defteri inceleniyor. Ne olduğunu bilmiyoruz ama bir kaza olduğunu düşünüyoruz. Cinayet fikrinden uzaklaşmaya çalışıyoruz. Çünkü o çok acı bir şey" ifadelerini kullandı.

 

"SEVGİLİSİ TAHİTİ'DEN AYRILDI"

 

Yaşanan olay nedeniyle Gökçe Atuk'un çok üzgün olduğunu kaydeden Büyükpınar, "Anneoğul birbirlerine çok düşkünlerdi. İşleri beraber yürütüyorlardı. Gökçe Bey çok üzgün. Dilek Hanım'ın sevgilisi ise Tahiti'den ayrıldı" dedi.

 

O GEMİDEN DÜŞEN BİR KADIN KURTULMUŞTU

 

Dilek Ertek'in bindiği Norwegian Spirit adlı gemide daha önce de benzer bir olay yaşandı. Norwegian Cruise Line gemisiyle Hırvatistan'dan İtalya'ya seyahat eden 46 yaşındaki İngiliz Kay Longstaff, Adriyatik Denizi'ne düşmüştü. İngiliz kadın, gece boyunca şarkı söyleyerek hayatta kaldığını belirtmişti.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.