Tahran'da İdlib Zirvesi başladı!

Tahran'da İdlib Zirvesi başladı!

Suriye konulu 'Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi'ne katılmak üzere İran'a hareket eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib'in geleceğinin görüşüleceği Üçlü Zirve'ye katılmak için, İran'ın başkenti Tahran'a gitti.

Özel uçak 'CAN' ile Suriye konulu 'Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi'ne katılmak üzere saat 09.10'da İran'a hareket eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib'in geleceğinin görüşüleceği Üçlü Zirve'ye katılmak için, İran'ın başkenti Tahran'a geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önce İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 'Üçlü Zirve' öncesi baş başa görüştü. Üç lider, ortak basın açıklamasına başladı.

Erdoğan'ın Ruhani ve Putin ile baş başa görüşmelerinin ardından üç liderin ortak basın toplantısı başladı.

Ruhani; 'Suriye'de terörizmle mücadele için bu buluşma ne geçmişte ne gelecekte kendi kararımızı kabul ettirmek üzerine olmamıştır. Suriye halkı dostumuzdur. Bölgedeki bazı ülkelerin terörizmle ilgili endişelerini anlıyoruz, ama bu endişeler için en iyi yönetmin Suriye hükümetiyle organize olmadan doğrudan müdahelenin krize neden olacağını biliyoruz.'

İran'ın başkenti Tahran; Türkiye, Rusya ve İran liderlerinin katılacağı Üçlü Zirve'ye ev sahipliği yapacak. Dünyanın merakla takip ettiği zirveye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılacak. Erdoğan, Rus ve İranlı liderlerle yapacağı Üçlü Zirve için Tahran’a geldi. Erdoğan’ı taşıyan özel uçak TSİ 11.30 sıralarında Tahran’a indi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin "Suriye" meselesi için yapılacak "Üçlü Zirve" öncesi baş başa görüştü. Erdoğan'ın Ruhani ile baş başa görüşmesi öncesi ilk görüntüleri ekrana yansıdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin "Suriye" konusunda düzenlenecek Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi öncesi baş başa görüşmesi tamamlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ruhani'nin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmeye başladı.

Başkan Erdoğan'a İran seyahatinde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, MİT Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın da bulunduğu heyet eşlik ediyor.

Erdoğan, Ruhani ile baş başa görüşmesinin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelecek. Rus lideri taşıyan uçak Mehrabad Havalimanı’na indi. 

idlib-002.jpg

tahrani-001.jpg

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.