Takipçisi olacağız

Takipçisi olacağız

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasının yaşandığı ocağa giden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'CHP olarak bu olayın takipçisi olacağız” dedi.

MANİSA - Maden faciası nedeniyle programını iptal eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa'ya gitti.


Kılıçdaroğlu, ilk olarak Akhisar Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 9 işçiyi ziyaret etti.

Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler hastane yetkililerinden yaralılarla ilgili bilgi aldı.


Buradan Soma ilçesine geçen Kılıçdaroğlu, faciasının yaşandığı kömür ocağı sahasını ziyaret etti.

Madene gelişinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, ilk olarak maden ocağı girişinde incelemelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu'na bu sırada bazı vatandaşların çalışmaların yavaş yürütüldüğü iddiasıyla sesini duyurmaya çalıştıkları gözlendi.

Ziyareti kapsamında AFAD'ın mobil TIR’ında ve kriz merkezinde brifing alan Kılıçdaroğlu, ayrılmadan önce basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Çok üzüntülü olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, olayın ayrıntılarının ve neden meydana geldiğinin zamanla ortaya çıkacağını belirtti.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

''Ben bütün yurttaşlarıma şu sözü veriyorum CHP olarak bu olayın takipçisi olacağız. Bilirkişi önümüzdeki süreç içinde devreye girecektir o bilirkişilere peşinen buradan seslenmek istiyorum vereceğiniz raporlar ölen her yurttaşımızın hak aramasını sağlayacak raporlardır. Elinize vicdanınıza koyup raporları öyle düzenleyin, doğru raporlar düzenleyin. Sonuçta burada 100'ü 200'ü aşkın kişi hayatını kaybetti. Bunların alileri çoluk çocukları var, dolayısıyla biz önümüzdeki süreçte daha dikkatli daha tutarlı olmalıyız. Ölen işçiler emek harcadılar alın teri döktüler bazılarını hastanede ziyaret ettim, yakınlarıyla konuştum gerçekten onlar da çok üzüntülüler."

Hastanede yaralıları da ziyaret ettiğini ve madenci yakınlarının çalışmaların daha hızlı olmasını istediklerini belirten Kılıçdaroğlu daha sonra Soma Kömür İşletmeleri'nden ayrıldı. 

BAKAN FACİAYI ANLATTI
 
Bu arada, Enerji Bakanı Taner Yıldız, kağıt üzerinde çizim yaparak faciayla ilgili Kılıçdaroğlu'na bilgiler verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.