Taksicilerin mülteci fırsatçılığı! Aldıkları para dudak uçuklatıyor

Taksicilerin mülteci fırsatçılığı! Aldıkları para dudak uçuklatıyor

Taksiciler krizi fırsata çevirdi. Avrupa'ya gitmek isteyen mültecileri fahiş fiyatlara Edirne'ye taşıyorlar.

Suriye'nin kuzeyinde yer alan İdlib kentinde Esed rejiminin hava saldırısı sonucu 33 askerimiz şehit düştü.

Ankara'da ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında güvenlik konseyi toplandı ve bir dizi kararlar alındı. Avrupa'ya gitmek isteyen mültecilere sınır kapılarının açılması ise bu kararlardan yalnızca birisi oldu.

Türkiye'nin bu kararını duyan mülteciler ise sınıra akın etti ve Yunanistan polisinin sert müdahalelerine rağmen sınırı geçme konusunda kararlı olduğunu gösterdi.

Yunan polisinin jiletli teller çekmesi, çoluk çocuk ayırt etmeden gaz bombası atması gibi insanlık dışı faaliyetleri ise dünya kamuoyuna yansıdı.

 

25 BİN TL'YE YOLCU TAŞIDI
 

Sınırın Türkiye tarafında ise bazı taksiciler fırsatçılığını konuşturdu.

Avrupa'ya açılan yeni göç dalgasının kendileri için fırsat olduğunu dile getiren taksiciler, mültecilere fahiş fiyatlar çekiyor.

Öyle ki, bir taksici göçün başladığı ilk gün, Edirne'ye taşıdığı aileden 4 bin dolar (Yaklaşık 25 bin TL) para aldığını söyledi. Yanındaki taksici arkadaşı ise "Allah'ından korkun yok mu senin?" diyerek tepki gösterdi.

Tepki gösteren taksici kendi tarifesini sorunca, "Ben 1500 TL'ye götürüyorum. Sonuç olarak 250 kilometre yol gideceğiz. Dün denk geldi, bugün de bekliyorum, mutlaka birileri denk gelecek diye umut ediyorum" diyor.


siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.