Taksim bombacısı terörist Ahlam Albashır dahil 17 şüpheli tutuklandı

Taksim bombacısı terörist Ahlam Albashır dahil 17 şüpheli tutuklandı

İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım'da yaşanan bombalı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 81 kişi de yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren terörist kısa sürede yakalanırken olayla ilgili bağlantıları olan 17 şüphelinin tutuklanmasına karar verildi.

İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım’da 6 kişinin öldüğü, 81 kişinin de yaralandığı patlamaya ilişkin gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri tamamlanan 49 şüpheli, bugün sabah saatlerinde ifadeleri alınmak üzere Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi.

 

17 ŞÜPHELİ İÇİN TUTUKLAMA TALEBİ


Savcılık sorgusu tamamlanan şüphelilerden Ahlam Albashır‘ın da aralarında yer aldığı 17’si tutuklama, 3’ü ise adli kontrol şartı uygulanması talebiyle hakimliğe sevk edildi.

 

17 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI


İstanbul 3. ve 4. nöbetçi sulh ceza hakimliklerinde tercümanlar eşliğinde ifadeleri alınan 17 şüphelinin tutuklanmasına karar verildi. Şüphelilerden 3’ü ise haklarında adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.

 

49 ŞÜPHELİ SORGULANDI


Emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen 49 şüpheli, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında görevli 29 cumhuriyet savcısı tarafından sorgulanmıştı. İfade işlemlerinin ardından savcılık, Ahlam Albashır’ın da aralarında bulunduğu 17 şüpheliyi, “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak”, “kasten öldürme”, “kasten öldürmeye teşebbüs” ve “kasten öldürmeye yardım” suçlarından tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk etmişti. Savcılık, 3 şüpheliyi adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk ederken, diğer 29 şüphelinin sınır dışı edilmesine karar verilmişti.

 

“SEVGİLİMİN PEŞİNDEN GİDİP ÖRGÜTE KATILDIM”


Saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashır’in emniyette verdiği ifadesinin detaylarına ulaşıldı. Albashır, polise verdiği ifadede örgütle nasıl tanıştığından eylem günü yaşananlara kadar bütün detayları anlattı. Sevgili olduğu bir erkek vasıtasıyla örgütle tanıştığını belirten Albashır’ın, “YPG ile tanışmam 2017 yılında Münbiç’te oldu. YPG üyesi olduğunu öğrendiğim Ahmed A. isimli bir erkekle tanıştım. Ahmed A. ile sevgili oldum. Sonra Ahmed, Cerablus’a gitti arkasından da ben gittim. Burada örgüt beni içine çekmeye çalıştı görevler teklif etti. Bir süre sonra Ahmed A.’nın izini kaybettim ama örgütle ilişkim kesilmedi. Onlar da beni bırakmadı” dediği öğrenildi.

 

ÇANTADA BOMBA OLDUĞUNU BİLMEDİĞİNİ İLERİ SÜRDÜ


Olay günü Bilal ile Taksim’e gittiklerini belirten Ahlam Albashır, çantada bomba olduğunu bilmediğini ileri sürdü. Albashır, “O geri döndü. Ben oturdum, orada beklerken Hacı kod adlı kişiden telefon geldi. ‘Çantayı bırak ordan ayrıl’ dedi.

 

“UYUŞTURUCU SANDIM, BIRAKTIM”


Elledim çantayı içindeki yumuşak bir şeydi, üstte cips falan vardı. Altında yumuşak bir şey vardı. Uyuşturucu sandım. Bıraktım. Gitmeye başladım. Parfüm bakıyordum, o arada patlama oldu, parfümü de bıraktım kaçtım. Taksiye bindim, taksici telefonda ne olduğunu gösterince anladım. Esenler’e atölyeye gittim” dediği belirtti.

 

SORGUSU 5 SAAT SÜRDÜ


Şüpheli Ahlam Albashır’ın savcılık sorgusu saat 16.30 sıralarında tamamlandı. Tüm şüphelilerin sorguları ise 17.00 sıralarında bitti.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.