Taksim bombacısı teröristin ifadesinden ilginç detaylar! 'Ona aşık oldum ve PKK'ya katıldım'

Taksim bombacısı teröristin ifadesinden ilginç detaylar! 'Ona aşık oldum ve PKK'ya katıldım'

İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin ölümüne ve 81 kişinin yaralanmasına neden olan bombayı bırakan terörist Ahlam Albashir ifadesindeki 'sevgili' detayı dikkat çekti.

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz pazar günü 6 kişinin ölümüne ve 81 kişinin yaralanmasına neden olan bombayı bırakan Ahlam Albashir, Küçükçekmece'de saklandığı evde yakalanmıştı.

Terör örgütü PKK ile bağlantısını itiraf eden Albashir ile birlikte gözaltına alınan 48 kişi sağlık kontrollerinin ardından bu sabah adliyeye sevk edildi. 49 şüphelinin adliyedeki işlemleri sürerken, Albashir'in ifadesindeki yeni detaylar ortaya çıktı. Öte yandan bombacı teröristin Esenler'de saklandığı evde bulunan kişilerin sosyal medya paylaşımları da dikkat çekti.

 

TERÖR ÖRGÜTÜNE NASIL KATILDIĞINI ANLATTI


İsitkal Caddesi'ni kana bulayan terörist Ahlam Albashir'in ifadesine DHA ulaştı.

 

Terörist Ahlam Albashir ifadesinde örgütle ilk bağlantısını ve tanışmasını anlattı:

 

"2017 yılında Münbiç'te Ahmet A. ile tanıştım. Ona aşık oldum. Sevgili olduk. Bana mensubu olduğu PKK'dan bahsetti. Ben de PKK'ya böyle katıldım."

Albashır, polise verdiği ifadede örgütle nasıl tanıştığından eylem günü yaşananlara kadar bütün detayları anlattı. "Sonra Ahmed, Cerablus'a gitti arkasından da ben gittim. Burada örgüt beni içine çekmeye çalıştı görevler teklif etti. Bir süre sonra Ahmed A.'nın izini kaybettim ama örgütle ilişkim kesilmedi. Onlar da beni bırakmadı" dediği öğrenildi.

 

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI ORTAYA ÇIKTI


Öte yandan Ahlam Albashır ile karı-koca rolü yaptığı Bilal Hassan'ın kaldığ Esenler'deki atölyenin sahibi Ferhat Habeş'in de terörle bağlantısı olduğu, sosyal medya hesabından terör propagandası yaptığı ve Kobani'den aldığı talimatla Albahsır ve Bilal Hassan'ı evinde misafir ettiği öğrenildi.

O paylaşımlarla birlikte; ikilinin bölücü terör örgütü PKK ile olan bağları kesinleşmiş oldu.

 

TERÖRİSTBAŞI ÖCALAN'IN FOTOĞRAFLAR ELE GEÇİRİLDİ


Ayn El Arab'dan ev sahiplerini arayan, Ahlam Albashir'i ve Bilal Hassan'ı İstanbul'a göndererek Esenler'deki adrese yerleştiren ve terör saldırısının talimatını telefonla ev sahiplerine veren "Hacı" kod adlı teröristle irtibatı kuran ev sahiplerinin bölücü terör örgütü PKK'nın elebaşı bebek katili Abdullah Öcalan'ın görsellerinin bulunduğu fotoğrafları ele geçirildi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.