Taksim bombacısı teröristin ilk ifadesi ortaya çıktı! Eylem talimatını kimden aldı?

Taksim bombacısı teröristin ilk ifadesi ortaya çıktı! Eylem talimatını kimden aldı?

İstiklal Caddesi'ne bombayı bırakan terörist Ahlam Albashır'ın polise verdiği ilk ifadesi ortaya çıktı.

İstiklal Caddesinde pazar günü Suriye uyruklu Ahlam Albashır isimli kadının banka bıraktığı bombanın patlaması sonucu 6 kişi hayatını kaybederken 81 kişi de yaralanmıştı. Terör saldırısından sonra, PKK/YPG talimatıyla bombayı bıraktığı tespit edilen Ahlam Albashır, kısa sürede polis ekiplerince gözaltına alındı.

 

"KALABALIĞA BAKTI VE PATLAT TALİMATI VERDİ"


Polisin olaydan sonra bilgi sahibi olmak için yaptığı mülakatta Albashır'ın, "Bombalı eylem talimatını 'Hacı' kod adlı terörist verdi. Ben bankta otururken başka bir örgüt üyesi fotoğrafımı çekti. Hacı isimli terörist kalabalığa baktı ve patlat talimatı verdi. Ben de o talimatın ardından banktan kalktım ve bombayı patlattım" dediği ortaya çıktı. Albashır'ın resmi ifadesine ise dün akşam saatlerinde başlandığı öğrenildi.

 

TAKSİM BOMBACISININ YENİ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI


Öte yandan İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirilen bombalı saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashır ile ilgili olarak detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. 13 Kasım Pazar günü patlamadan bir saat önce İstiklal caddesine giren Albashır burada bir bankta 41 dakika bekledikten sonra bomba dolu çantayı 3 dakika önce banka bırakarak olay yerinden ayrılmıştı.

Albashır’in patlamanın olduğu banka gelip oturmaya başladığı anlar, bölgede çekim yapan vatandaşların cep telefonu kameralarına takıldı. Albashır yaklaşık 41 dakika beklediği banka yeni oturduğu ve yanındaki deri olduğu tahmin edilen kahverengi bir çanta ile saat 15.30 sıralarında oturmaya başladığı kameralara yakalandı. Albashir dikkat çekmemek için yaklaşık 41 dakika bankta oturduktan sonra çantayı bırakıp olay yerinden ayrılmıştı.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.