Taksim bombacısının ablası diye servis edilen kişi aslında bakın kimmiş?

Taksim bombacısının ablası diye servis edilen kişi aslında bakın kimmiş?

Taksim'de bomba patlatan PKK'lı teröristin Somalili olduğu ve ablasının açıklama yaptığı iddiası gerçek dışı çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından İstanbul’daki terör saldırısında saldırganın PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirilen Suriye uyruklu Ahlam Albashir olduğu açıklandı.

Sosyal medyada Türkiye’de ve yurt dışında bazı kullanıcılar, teröristin Suriye uyruklu değil de Somalili olduğunu iddia etti. 

Somalili bir kadının, İstanbul’da 13 Kasım 2022’de gerçekleşen terör saldırısının faili olarak yakalanan Ahlam Al Bashir’in kız kardeşi olduğunu ve saldırıyla ilgisi olmadığını söylediği iddia edilen bir video paylaşıldı. 

 

SOMALİLİ OLDUĞU İDDİASI GERÇEK DIŞI

 

FETÖ ve PKK hesapları tarafından paylaşılan bu videonun gerçek dışı olduğu, Somalili kadının saldırganın ablası olmadığı, kadının Somalili vatandaşları uyardığı anlaşıldı.

BBC World video editörlerinden Fahima Al-Saq videodaki kadının, saldırgan olarak yakalanan kişinin kardeşi olduğu yönünde bir ifadesi olmadığını, Türkiye’de yaşayan Somalilileri kimliksiz dolaşmamaları konusunda uyardığını belirtti.

 

TeyitRapor'un haberine göre videodaki kadının konuşmasının tercümesi şöyle;

 

'Somalililer, hepinize hayırlı akşamlar diliyorum. Türkler, siyahi bir kızın fotoğrafını paylaşıyorlar, patlamanın arkasında o var diyorlar. Bu kızcağız nasıl böyle bir patlamanın arkasında olabilir. Bu kadar güvenli bir şehirde, özellikle Taksim çok korunan bir yer, patlama olduğuna inanamıyorlar . Patlamanın olduğu yerin görüntüleri bir arkadaş gönderdi. Bakamazsınız gerçekten. Size gösterecektim ama paylaşılması yasak, paylaşamıyorum. Ey Somalililer, dikkat edin ve kendinize iyi bakın, çünkü bu aramalar en az bir hafta sürecek. Duyduğum kadarıyla, şimdi yabancıların kaldığı yerlerde ev ev arama yapılıyor. Benim de oturduğum mahallede arabalar ve insanları bile durdurulup aranıyordu. Bu kıza da evine girildi, tutuklandı. Belki de suçsuzdur. Türkler, güvenli bir ülke olan Türkiye'de nasıl böyle bir patlama olabilir diye soruyorlar. İnanamıyorlar. Dün de dağlarda teröristler ile savaşıyorlardı, hatta kayıp vermişlerdi ve bu nedenle çok gerginler. Bu hafta boyunca aramalar devam edecek. İkamet izni olanı da, olmayanı da tutuklanacak ve sınır dışı edilecek. Onun için bu aralar evde kalmakta fayda var.'

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.