Taliban yoldan çıkaran enstrümanları yaktı

Taliban yoldan çıkaran enstrümanları yaktı

Afganistan’da yönetimi ele geçiren Taliban yönetiminin tepki çeken uygulamalarının sonu gelmezken, Erdemi Teşvik ve Ahlaksızlığı Önleme Bakanlığı’ndan yetkililer, gençleri yoldan çıkardığını iddia ettikleri müzik aletlerini yaktı.

ABD’nin Afganistan’dan çekilmesinin ardından 15 Ağustos 2021’de yönetimi 20 yıl sonra tekrar ele geçiren Taliban’ın tartışmalı uygulamaları devam ederken, Erdemi Teşvik ve Ahlaksızlığı Önleme Bakanlığı’ndan yetkililer, Herat vilayetinde ele geçirdikleri müzik aletlerini ve ekipmanları yaktı.

Erdemi Teşvik ve Ahlaksızlığı Önleme Bakanlığı Herat Dairesi Başkanı Aziz el-Rahman el-Muhacir, "Müziği teşvik etmek ahlaki yozlaşmaya ve onu çalmak gençlerin yoldan çıkmasına neden oluyor" ifadelerini kullandı.

Taliban kadınları kıskacına aldı: Artık sadece işsizlik ve ayrımcılık konuşuluyor Taliban kadınları kıskacına aldı: Artık sadece işsizlik ve ayrımcılık konuşuluyor

 

SANATÇILAR ÜLKEDEN KAÇIYOR

 

Taliban, 2021 yılında Afganistan'da iktidarı ele geçirmesinin ardından müzik yayınlarını yasaklamıştı. Son zamanlarda düğün salonu sahiplerine müzikten uzak durulması uyarıları yapıldı.

Ayrıca, düğünlerde ve benzeri kutlamalarda İslami kurallara aykırı olabilecek etkinlikler yasaklandı. Pek çok Afgan sanatçı ve müzisyen ülkeyi terk ederek Batı ülkelerine sığınıyor.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.