Taliban'dan kaçamayan anneler bebeklerini dikenli telin üzerinden böyle attılar!

Taliban'dan kaçamayan anneler bebeklerini dikenli telin üzerinden böyle attılar!

Afganistan'da Taliban'dan kaçamayan anneler bebeklerini dikenli teller üzerinden yabancı ülkelerin askerlerine vererek yurt dışına çıkarmaya çalıştı.

Geçtiğimiz pazar günü Taliban, bir süredir devam eden ilerleyişinin sonucunda başkent Kabil'e girerek Afganistan'da yönetimi ele geçirdi. Bu gelişme sonrası Cumhurbaşkanı Eşref Gani kaçtı, sivil halk ise Taliban korkusu nedeniyle ülkeyi terk etmek için havalimanlarına akın etti.

Havalimanına girmeyi başarabilen insanlar, havalanan uçakların peşinden koşarak ülkeden kaçmaya çalışırken dışarıda kalan kalabalık ise izdiham yarattı. Binlerce Afgan havalimanına girebilmek için birbirini ezdi, kapıda nöbet tutan Taliban üyelerinin geçit vermemesi üzerine farklı yollara başvurdu.

 

asa-032.jpg

 

BEBEKLERİNİ ASKERLERE EMANET ETMEK İSTEDİLER

 

Kabil'de askerler gece boyu sersemletici bombalar patlatıp ateş açarken, ortaya çıkan görüntüler tüm dünya tarafından endişe ile takip ediliyor. Son olarak bölgeden servis edilen görüntülerde, kadınların bebeklerini dikenli tellerin üzerinden havalimanında görevli yabancı ülkelerin askerlerine verdikleri görüldü.

 

t-014.jpg

 

xs.jpg

 

İNGİLİZ BAKAN UYARDI

 

İngiliz Savunma Bakanı Ben Wallace ise refakatsiz çocukların ülke dışındaki uçuşlara yüklenmeyeceğini söyleyerek, insanları bebeklerini havaalanı yerleşkesindeki İngiliz birliklerine vermemeye çağırdı. 

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.