Taliban’dan Mahmut Ustaosmanoğlu için başsağlığı mesajı

Taliban’dan Mahmut Ustaosmanoğlu için başsağlığı mesajı

Taliban'dan önceki gün vefat eden İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun vefatıyla ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi.

Tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında hayatını kaybeden İsmailağa Cemaati'nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu dün cuma namazı sonrası son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine çok sayıda vatandaş katılırken, siyasetin önemli isimleri de oradaydı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA TÖRENE KATILDI

 

 

Fatih Camii'ndeki törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Marmaris'teki yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan cenaze törenine son anda yetişti.

 

"SON DÖNEMLERİNDE ÇOK ÇİLE ÇEKTİ"

 

Cenaze töreninde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fatih İmam Hatip'te öğrenciyim. Cuma namazlarında kendisini dinlerdik. Zaman zaman Yavuz Selim Camii'nde sohbetlerinde bulunurduk. Ve son dönemlerinde gerçekten çok çile çekti ve bu çilenin ardından hakka uğurluyoruz. Kendisini tanıdık, bildik ve o imanıyla da sevgili habibine komşu olacağına inanıyoruz. Rabbim cümlemizi sevgili habibiyle komşu kılsın. Bizleri hep birlikte haşr ü cem eylesin. Tekrar ruhu için El-Fatiha..." ifadelerini kullandı.

 

TALİBAN TAZİYE MESAJI YAYINLADI

 

Öte yandan Ustaosmanoğlu'nun vefatına ilişkin bir açıklama da Taliban'dan geldi. Afganistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdul Qahar Balkhi'nin Twitter üzerinden yayınladığı mesajda "İslam âleminin büyük âlimi, milyonlarca insanın büyük vaizi, eğitimcisi ve hocası Şeyh Mahmut Efendi'nin Hakk'a yürüdüğünü büyük bir üzüntüyle öğreniyoruz. Afganistan İslam Emirliği Dışişleri Bakanlığı, bu büyük âlimin ölümünü telafisi mümkün olmayan bir kayıp olarak değerlendiriyor" ifadelerine yer verildi.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.