Tam bitti derken ilkinden 20 kat daha büyük çekirge istilası geliyor!

Tam bitti derken ilkinden 20 kat daha büyük çekirge istilası geliyor!

Tüm dünya koronavirüs salgını ile mücadele ederken Afrika ülkeleri, ikinci bir çekirge istilasına hazırlanıyor. Üstelikte ikinci dalganın birincisinden 20 kat daha büyük olabileceği konuşuluyor.

Çöl çekirgeleri Afrika'da gıda güvenliğini tehdit ediyor. Dünyayı yeni tip koronavirüs salgını tehdit ederken Afrika, yiyecek krizine yol açacak çekirge istilasını bekliyor.

Etiyopya başta olmak üzere Afrika ülkeleri ikinci bir çekirge istilasına hazırlanıyor. İlk istila yetkililer tarafından 70 yılın en kötüsü olarak tanımlanırken Birleşmiş Milletler uzmanları, ikinci dalganın birincisinden 20 kat daha büyük olabileceği konusunda uyarılarını sürdürüyor.

 

200 BİN HEKTAR TARIM ARAZİSİ ZARAR GÖRDÜ
 

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün değerlendirmesine göre çekirge istilası Etiyopya'da 200 bin hektar tarım arazisine zarar verdi. 356 bin tondan fazla mısır, buğday ve tahıl kaybına neden oldu.

 

BİR MİLYON KİŞİ AÇLIKLA KARŞI KARŞIYA


Etiyopya başta olmak üzere Afrika'da bir milyon insanın gıda kriziyle karşı karşıya olduğu aktarıldı. Ülkeye acil gıda yardımı yapılması gerektiği belirtildi. Etiyopya'daki FAO temsilcisi Fatouma Seid, "Çiftçiler ve çobanlar acil durumun üstesinden gelmek için ciddi yardıma ihtiyaç duyuyorlar. Etkilenen nüfusun ve geçim kaynaklarının korunması, özellikle de durumun Covid-19 krizi tarafından daha da kötüleşmesi sıkıntının daha da artmasına neden olacak" ifadelerini kullandı.

Yetkili, çekirge istilasının bölgedeki gıda güvenliği ve geçim kaynakları için eşi görülmemiş bir tehdit oluşturduğunu da sözlerine ekledi.

 

korona-haberleri-icerik.jpg

y-002.jpg

siyasetcafe.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.