Tam otomatik rüşvet

Tam otomatik rüşvet

Fatih Belediyesine yönelik 17 Aralık operasyonu ile ilgili olarak hazırlanan ilk iddianameden, 'Tam otomatik çamaşır makinesi rüşveti' çıktı.

ANKARA- Fatih Belediyesine yönelik 17 Aralık operasyonu ile ilgili olarak hazırlanan ilk iddianameden ''Tam otomatik çamaşır makinesi'' de çıktı. İddianamede şüphelilerden birine, 4 adet tarihi binanın tadilatına onay amacıyla ''Rüşvet olarak Siemens marka çamaşır makinesi verildiği'' belirtiliyor.


İddianameye göre, şüpheliler, 4 adet tarihi bir bina üzerinde tadilat, tamirat ve yıkım işlemi yapmak istedi. Bu amaçla onay merciindeki yetkililere çamaşır makinesi dahil çeşitli hediyeler verildi. İddianamede, Muhsinoğlu Hanın otel olarak işletilmesi için bir Müdürün arabasının tamir ettirildiği, uygun rapor yazması için raportöre 7 bin 500 lira menfaat sağlandığı, raporun onayı için de  maddi menfaat sağlandığı savunuluyor.

İddianamede, 21 sanık hakkında ”Rüşvet almak ve vermek, Yetkili olmadığı bir iş için yarar sağlama, Kültür ve Tabiat Kanunlarını Koruma Kanuna muhalefet” gibi suçlardan 4-65 yıl arasında hapis cezası talep ediliyor. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in kardeşi Sebahattin Demir için de, ”Ruhsatsız silah bulundurma, yetkili olmadığı bir iş için yarar sağlama” suçlarından 2- 8 yıl arasında hapis cezası isteniyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.