Taner Yıldız: Ümitlerimiz azalıyor

Taner Yıldız: Ümitlerimiz azalıyor

Enerji Bakanı, Soma'daki maden ocağı faciası için ümitlerin azaldığını söylemişti. Açıklamasını yenileyen Bakan, facianın Kozlu'dan daha büyük olabileceğini işaret etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'da maden ocağındaki yangına ilişkin,"Türkiye'de şu ana kadar yaşanmış en yüksek işçi kaybımızla sonuçlanan bir kazaya doğru gidiyoruz" dedi.

KOZLU'DAN 22 YIL SONRA SOMA FACİASI
 
Türkiye'de 263 madencinin hayatını kaybettiği, ülkenin en büyük iş kazası gösterilen, Kozlu'daki grizu faciasından 22 yıl sonra bu kez Soma'da benzer büyüklükte iş kazası meydana geldi.

1992 KOZLU FACİASI
 
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğünde, 3 Mart 1992'de 263 madencinin can verdiği grizu faciası, Türkiye'deki en fazla ölümlü iş kazası özelliği taşıyor.
 



(1992'de Zonguldak Kozlu'da 263 işçinin öldüğü grizu faciasında ölü ve yaralılar böyle çıkarılmıştı.)

Bazı işçilerin cesetlerinin 5 yıl sonra bulunabildiği faciada, yaşamını yitiren yüzlerce maden işçisinin adları kent merkezindeki Maden Şehitleri Anıt Parkı'nda yaşatılırken, her yıl anma törenleri gerçekleştiriliyor.

"ÜMİTLERİMİZ AZALIYOR"

 

Yıldız, Soma'da maden ocağındaki faciaya ilişkin, önceki açıklamasında "Kurtarma faaliyetleriyle alakalı ümitlerimizin azaldığını söylemem lazım" demişti.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.