Taner Yıldız'dan cemaat itirafı

Taner Yıldız'dan cemaat itirafı

AK Parti ile cemaat arasındaki gerginliği Vatan gazetesinden Murat Çelik'e yorumlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Özellikle Bülent Arınç'ın "Fethullah Gülen'e saygı duyuyorum, Zaman gazetesi aboneliğim de devam ediyor" dediği açıklamasını eleştiren Bakan Yıldız "Bülent Ağabey (Arınç) bu tercihi yapmış olabilir. Ben, açık söyleyeyim... Benim saygım devam etmiyor" dedi. AK Parti ile cemaat arasındaki ilişkiye dair açıklamaları ile dikkat çeken Yıldız "Bu yapı, son 11 yılda güçlendi ve bu noktaya geldi. Bunu biz yarattık." dediği röportajda kavganın geçmişini anlattı.


İşte Röportajdaki ilgili bölüm:

BÜLENT ARINÇ'A CEMAAT TEPKİSİ


Yazının başındaki olayı anlatınca, Yıldız’a, “Böyle bir durum olduğunu hep biliyor muydunuz yoksa yeni mi öğrendiniz?” diye sordum.

“Yeni öğrendik” dedi. “17 Aralık’tan sonra... Cemaatten hâlen muhabbet beslediğimiz, görüştüğümüz, inandığımız arkadaşlarımız var; onlar anlattı” diye ekledi.

Tam bu noktada, Enerji Bakanı Yıldız’a, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın “Gülen’e saygım da, Zaman Gazetesi aboneliğim de devam ediyor” şeklinde bir açıklama yaptığı hatırlatıldı.

CEMAATE SAYGIM DEVAM ETMİYOR

Taner Yıldız’ın, bahsettiğim net tepkisi de işte bu aşamada, şu ifadelerle geldi:

“Bülent Ağabey (Arınç) bu tercihi yapmış olabilir. Ben, açık söyleyeyim... Benim saygım devam etmiyor. Gazete aboneliğim de yok. Bu kadar açık söylüyorum; eğer Başbakanıma, AK Parti Hükümeti’ne bu kadar ağır hakaretler yapılıyorsa, hak etmediği cümleler söyleniyorsa ben abone olmuyorum. Bülent Ağabey’in kastettiği şu olabilir; benim de konuştuğum, görüştüğüm, çok samimi arkadaşlar var bu camianın içerisinde. Tertemiz insanlar var. Belki Bülent Ağabey bunu kastetmiş olabilir. Ama bu komplonun içinde olup da, bu işi yapanlara benim saygım kesinlikle olamaz. Böyle komploları gözleyip de yazılı ve görsel basında bunu tasvip edenlere benim saygım olamaz.”

AK PARTİ İÇİNDE HERKES ERDOĞAN'A SAHİP ÇIKIYOR MU?

Bakan Yıldız’a meslektaşlarımızın yönelttiği sorulardan biri de, “Başbakan’a herkes sizin kadar sahip çıkmıyor, bazı arkadaşlarınız sessiz kalmayı tercih ediyor. Bu duruma ne diyorsunuz?” şeklindeydi.

İşte Yıldız’ın yanıtı:

“17 Aralık’tan sonra bizim bakanlarımızın, milletvekillerimizin aynı seviyede konuşmadıkları tespiti doğrudur. Hiç konuşmayanlar da var. Açıkçası ben Başbakanımın bugün yanında olmazsam, hiçbir zaman olmamam lâzım. Bu sıkıntılı anda, kendini böyle hissettiği bir anda ben her yönüyle arkasında durmanın gerekliliğine inanıyorum. Hatta bazı arkadaşlardan, ‘Sen fazla konuşmuyor musun’ diyenler oldu bana. Ben de dedim ki, ben iyi gün dostu olmam, olamam. Benim yetişme tarzım bunu kaldırmaz. Bazı askerler gibi emekli olduktan sonra konuşacak pozisyonda değilim ben.”

30 MART SONRASI HIRÇINLIKLARINI BAŞKA MECRALARA TAŞIYABİLİRİLER

Taner Yıldız’ın Kayseri’deki görüşmemizde seslendirdiği tahmini ise aynı zamanda bir uyarı gibiydi.

“Bakın şu anda seçim sonuçlarını bulandırmaya çalışıyorlar. AK Parti bütün bu komplolardan zerre zarar görmeyecektir. 30 Mart’tan sonra bunun böyle olduğunu görenler hırçınlıklarını başka mecralara taşıyabilirler.”

BAKAN'DAN ÇARPICI İTİRAF: BUNU BİZ YARATTIK!

Ve son olarak hükümetin bir bakanından gelen özeleştiri. Hatta bir itiraf:

“Bu yapı, son 11 yılda güçlendi ve bu noktaya geldi. Bunu biz yarattık. İyi niyeti bu kadar suistimal edebileceklerini düşünememekle biz de hata etmişiz. Böyle bir insan tipine ihtimal vermedik. Bu da bizim hatamız oldu.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.