Tanju Özcan: Özgür Özel o isim için son anda adaylıktan çekilecek 

Tanju Özcan: Özgür Özel o isim için son anda adaylıktan çekilecek 

CHP'den ihracı kesinleşen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP’nin 4-5 Kasım da yapılacak olan kurultayı için dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın partiden ihraç edilmesine karşı açtığı davayı kaybettiğini duyurdu.

Çelik, paylaşımda “Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın haksızlığı, davranış ve söylemlerinin ihracını gerektirdiği Ankara 28. Asliye Hukuk Mahkemesince tescillendi!” ifadelerini kullandı.

Partisinden ihracından sonra vereceği tepki merak edilen Tanju Özcan, Ece Üner ile tv100 Ana Haber'e bağlanarak, ihraç kararıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.


"CHP'DE MERTÇE SİYASET YAPILAMAZ HALE GELİNDİ”

 

Haksız olarak davanın reddedildiğini dile getiren Özcan, ”Bugün beni en çok üzen Kılıçdaroğlu hayranı meclis üyesinin, bu partide gençlik kolu başkanı, ilçe başkanı, il başkanlığı, belediye başkanlığı, milletvekilliği yapmış birinin resmini üzerine altı okla birlikte çöpe atmasıdır. Bu altı okunun çöpe atılmasının resmidir. CHP'de belli grupların bana karşı duyduğu öfke ve kinin resmidir. CHP'de mertçe siyaset yapılamaz hale gelindi” şeklinde konuştu.


"GEÇEN SEÇİMDE ALDIĞIM YÜZDE 52'DEN DAHA FAZLA OY ALACAĞIM”

 

Yüzde 90 ihtimalle yoluna bağımsız olarak devam edeceğini aktaran Özcan, “Köroğlunun torunları beni Kılıçdaroğlu'na yedirmeyecekler. Bolu'yu gerçek CHP'li, Atatürkçü, sosyal demokrat bir başkan yürütecek. Geçen seçimde aldığım yüzde 52'den daha fazla oy alacağım” diye konuştu.

 

"SEÇİM HALK KEMAL BEY'E GÜVENMEDİĞİ İÇİN KAYBEDİLDİ"

 

"Seçim halk Kemal Bey'e güvenmediği için kaybedildi" diyen Özcan,"7 cumhurbaşkanı yardımcılığı getiren tuhaf bir sistem ortaya koydular" ifadesini kullandı.

 

Özcan’ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle;

 

"KAYBEDERSEM SEÇİMİ ERTESİ GÜN BIRAKACAĞIM"

 

Son girdiği 5 seçimin hepsini kazanmış biri olarak arkamda CHP olmadan, başka güçler olmadan, finansal kaynaklar olmadan, belediye imkânlarını kullanmadan ben bu seçimlerde kaybedersem 50 yaşında, siyaseti ertesi gün bırakacağım.

 

"ÖZGÜR ÖZEL'İN ŞANSI YÜKSELDİ"

 

Kılıçdaroğlu'nun kurultayda o koltuktan kalkması benim en büyük dileğim. Sayın Özgür Özel'in şansının yüzde 40'a yükseldiğini düşünüyorum.

 

"BÜYÜKŞEHİRLERİ KAZANMA ŞANSI YOK"

 

Kılıçdaroğlu ile gidilecek yerel seçimde üç büyükşehir dışında diğer büyükşehirleri kazanma şansı yok CHP'nin. 11 tane il belediyesi var, bunların 3-4 tanesi dışında CHP'nin başarılı olacağını düşünmüyorum. Kılıçdaroğlu ve partiye tepkiden dolayı bu başarısızlık olacak.

 

"ÖZGÜR ÖZEL, İMAMOĞLU LEHİNE ÇEKİLEBİLİR"

 

Ben Özgür Özel'in son anda adaylıktan çekileceğini, Ekrem İmamoğlu'nun genel başkan adayı olacağı bir kurultayın yaşanabileceğini düşünüyorum. Özgür Özel düzgün bir insan ama İmamoğlu aday olursa Kılıçdaroğlu'na karşı şansı daha yüksek. Duyumlarım bu yönde.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.