Tanju Özcan: Özgür Özel'e söyledim, CHP'ye geri döneceğim

Tanju Özcan: Özgür Özel'e söyledim, CHP'ye geri döneceğim

CHP’den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yeni Genel Başkan Özgür Özel’e 'Cumhuriyet Halk Partisi’ne geri dönmek istiyorum' dediğini açıkladı.

Geçtiğimiz Haziran ayında CHP Merkez Yönetim Kurulu’nca partiden kesin ihraç istemi ile disipline sevk edilen CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun 38’inci Olağan Kurultay’da aday olmaması için Temmuz ayında Bolu’dan Ankara’ya ‘Değişim ve Adalet Yürüyüşü’ başlattı.

Özcan, 10 gün süren yürüyüş sonunda CHP Genel Merkezi önünde Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi ve koltuk fırlattı.

Bu eylemin ardından Özcan, 26 Temmuz tarihinde CHP'den ihraç edildi.

 

CHP'YE GERİ DÖNMEK İSTİYOR

 

Özcan, Özgür Özel’in CHP Genel Başkanı seçilmesi sonrası harekete geçti.

Özel ile görüştüğünü açıklayan Özcan, CHP'ye geri dönmek istediğini söyledi.

CHP’deki değişimden dolayı mutlu olduğunu söyleyen Özcan, “Geri dönmem için benim farklı bir prosedürüm var. Kılıçdaroğlu yönetimi tarafından ihraç edildiğim için Parti Meclisi’nde karar alınması gerekiyor. Özgür Özel’e, ‘Siz ne zaman dönmemi isterseniz, dönüş için dilekçemi vermeye hazırım’ dedim. Geri dönüşümün sağlanacağını düşünüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’ni özledim, Cumhuriyet Halk Partisi de beni. Cumhuriyet Halk Partisi’ne hızlı bir şekilde dönmem gerekiyor. Yüzde 99 ihtimal ile Cumhuriyet Halk Partisi’ne dönüş yapacağım” diye konuştu.

 

DEĞİŞİME KATKIM OLDU

 

Özcan şunları söyledi:

 

'Özel’e ‘Delegeleri yakın markaja almakta fayda var’ diye kendisine de söyledim. Ben de cuma günü Ankara’ya giderek görüşmem gereken delegeler ile görüştüm. Kafası karışık olan delegeler vardı. Onlara gerekli teminatları verdim. Tereddüt içinde olan birçok kişiyi ikna ettiğimi düşünüyorum. Bizim de yürüyüş yaparak ve delegelerin bir kısmı ile görüşerek, çorbada bir tuzumuz oldu. Değişime ikna ettik. Kılıçdaroğlu’nun ikinci tura kaldıktan sonra çekilmemesi, çok abes bir durum oldu.'


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.