Tansu Çiller'den 'Cougar helikopter' satın alma açıklaması

Tansu Çiller'den 'Cougar helikopter' satın alma açıklaması

Cougar helikopterin en son Tatvan’da düşmesi üzerine Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk dünkü yazısında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin istememesine rağmen dönemin başbakanı Tansu Çiller’in aldığını yazdı.

Tansu Çiller'den 'Cougar helikopter' satın alma açıklaması

Cougar helikopterin en son Tatvan’da düşmesi üzerine Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk dünkü yazısında, bir emekli generalin söylediklerinden yola çıkarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin istememesine rağmen dönemin başbakanı Tansu Çiller’in Türkiye’nin Gümrük Birliği’ne girmesi karşılığında Fransa’dan Cougar helikopterleri aldığını yazdı.

1993 yılında Fransa’dan 20 adet Cougar helikopter alınmış, 30 tanesi de 1996 yılında TUSAŞ tesislerinde üretilerek Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterine girmişti.

90’lı yıllar PKK ile mücadelenin en şiddetli şekilde devam ettiği yıllardı. Cougar helikopterlerin alındığı dönem Tansu Çiller Başbakan, Doğan Güreş ise Genelkurmay Başkanı’ydı. Türkiye, Gümrük Birliği’ne de Tansu Çiller’in döneminde girdi.

Dönemin başbakanı Tansu Çiller’e ulaşan Abdülkadir Selvi,  Cougar helikopterleri Türk Silahlı Kuvvetleri’nin karşı çıkmasına rağmen Gümrük Birliği’ne girmek için, Fransa’nın desteğini sağlamak amacıyla alındığı iddiasını Tansu Çiller'esorduğunu yazdı.

Tansu Çiller'in Abdülkadir Selvi'ye verdiği yanıt şöyle:

 “Coguar helikopterlerin alındığı dönemi çok iyi hatırlıyorum. Doğan Güreş Paşa, Genelkurmay Başkanı’ydı. Savunma sanayisinde geniş araştırmalar yapılır, askerler TSK’nın ihtiyaçlarına göre bize önerilerde bulunurdu. Coguar’ların alınmasını askerler önerdi. Onların önermediği bir şeyi almam mümkün mü? O helikopterlerde askerlerimiz taşınacak, onlar benim evlatlarım. Evlatlarıma zarar verecek bir şeyi benim almam mümkün mü? Askerler önerdi, aldık. Onların önermediği bir şeyi almak bana zul gelir. Altını çizerek söylüyorum. Kesin olarak ifade ediyorum. Benim önüme Cougar’ların alınmamasına ilişkin Türk Silahlı Kuvvetleri’nin itirazı kesinlikle gelmedi. Gelseydi, en ufak bir şekilde tereddüt etmem, reddederdim."

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.