Tapelerdeki ada pazarlığı doğrulandı

Tapelerdeki ada pazarlığı doğrulandı

İnternete yansıyan ses kayıtlarındaki rüzgar enerji santralleri için ada satın alınması iddiaları doğrulanıyor. Bilal Erdoğan, Bozcaada yakınındaki dört adayı İzmirli Ünal Ailesi'nden 35 milyon dolara almak için araştırma yaptırmış.

Başbakan Erdoğan’ın küçük oğlu Bilal Erdoğan ile üniversiteden arkadaşı olduğu iddia edilen Ahmet Murat Yelkenci’nin, Çanakkale açıklarındaki 4 adayı satın alma girişimleri internete düşen telefon kayıtlarıyla ortaya çıkarken, konuya yakın kaynaklar pazarlıkları doğruladı. Söz konusu kaynaklar, belirtilen şahısların Çanakkale açıklarında 10 yıldır satılık olan Tavşan Adası ve diğer üç küçük adayla ilgili inceleme yaptığını ve rüzgar ölçümleriyle ilgili raporları istediklerini belirtti. Aynı kaynaklar, satış işinin ise gerçekleşmediğini, Adalar’ın İzmirli Ünal Ailesi’nin mülkiyetinde olduğunu kaydetti.


KELEPİR FİYAT: 35 MİLYON $

Önceki akşam yayınlanan bir ses kaydında Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Çanakkale açıklarındaki 4 adayı satın almak için yaptığı incelemeleri içeriyordu. Ses kayıtlarında, Bilal Erdoğan olarak geçen kişi, Ahmet Murat Yelkenci’yle konuşurken söz konusu adalar hakkında bilgi alıyor. Biri 900 dönüm civarında diğerleri daha küçük olan toplam 4 ada için istendiği söylenen 35 milyon dolar için, “Kelepir fiyat” tanımlaması yapılması dikkat çekiyordu.

“İÇERİK YANLIŞ DEĞİL”

Son 10 yıldır satışta olduğu bilinen Tavşan Adası için söz konusu kişilerin bir pazarlık yapıp yapmadığını öğrenmek amacıyla Taraf Gazetesi'nin ulaştığı kaynaklar, konuyu “Kaset içerikleri yanlış değil” sözleriyle değerlendirdi. Tavşan Adası ve diğer üç küçük ada olarak geçen Orak, Yılan ve Pırasa Adası’nın İzmirli bir sanayici olan ve İMKB’de halka açık Ünal Tarım’ın da sahibi konumundaki Ünal Ailesi’ne miras olarak intikal ettiği belirten kaynak şunları söyledi: “Aile bu adalar üzerine rüzgar santralleri yapmak için uzun süre proje çalışmaları yaptı. Rüzgarlar düzenli olarak ölçtürüldü ve raporlar hazırlandı. Ancak üretilen elektiriği satmak için iletim hattı çektirmeyince projeyi gerçekleştiremediler. Bu yüzden üzerlerinde uzun süredir satılık tabelası var. Söz konusu adalar için sadece belirtilen kişiler değil, birçok yatırımcı talip oldu. Ayrıca telefon görüşmelerinde geçen ‘kelepir’ fiyat ve ‘rüzgar mükemmelliği’ne ilişkin sözler, adaların değerini artması bakımından satıcılar için iyi oldu.”

TAVŞAN ADASI 20 MİLYON DOLARA SATILIK

Bozcaada yakınlarındaki 800 dönümlük Tavşan Adası (Mavriya), 20 milyon dolar bedelle satışa çıkarılmıştı. Bozcaada merkezinin bir mil kuzeyinde bulunan Tavşan Adası’nda 1300’lü yıllara ait yaşam kalıntıları bulunuyor. Tavşan Adası için yüzde 45’lik turizm imar izni olduğu belirtiliyor.
 
(Kaynak: Taraf)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.