Tarih verdi! Erdoğan'dan emekliye ek zam için yeşil ışık!

Tarih verdi! Erdoğan'dan emekliye ek zam için yeşil ışık!

Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ek zamma yeşil ışık yaktı...

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün toplandı. Ekonomi, iç ve dış politikaya ilişkin önemli başlıkların masaya yatırıldığı toplantı 3 saat 20 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından açıklama yapan Erdoğan, yerel seçim, İsveç'in NATO üyeliği ve Türkiye'nin AB üyelik süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ekonomi ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Erdoğan, ocak ayına işaret ederek emekliye ek zam yapılabileceğinin sinyalini verdi. Erdoğan ayrıca, “Kısa çalışma ödeneğini 3 ay süreyle uzatıyoruz" dedi.

 

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

 

'Afetin etkilediği şehirlerde enkazları tamamen kaldırdık. Orta hasarlı binalarla ilgili çalışmalar sürüyor. Bölgede 507 bini konut olmak üzere 650 bin yapıyı devlet eliyle yaparak teslim etmeyi planlıyoruz. Mücbir sebep düzenlemesini depremde en çok yıkıma uğrayan illerimizde devam ettirmeyi kararlaştırdık. Konuyla ilgili detayları Hazine ve Maliye Bakanlığı açıklayacak. Depremin istihdama etkisini en aza indirmek amacıyla başlatılan kısa çalışma ödeneğini 3 ay süreyle uzatıyoruz. 115 bin insanımızın istifade etmesini sağlayacağız. Depremlerin maliyeti 104 milyar doların üzerinde. Deprem kaynaklı harcamlaarın 762 milyar liraya ulaşmasını bekliyoruz.

Asgari ücretten, memur ve emekli maaşlarına kadar bütçe imkanlarını zorlayan tasarruflarda bulunduk. Kamu işçilerinin yapılan toplu sözleşmelerinde ortaya çıkan tablo memur maaşlarında ilave bir düzeltmeyi zorunlu kıldı. Asgari ücret ve emekli maaşlarıyla ilgili huzursuzluk ortaya çıktı. Kimsenin mağduriyetinin kalıcı olmasına rıza göstermeyiz. Vergi artışlarından elde edeceğimiz geliri başka yerlere aktarmayı kabul edemeyiz. Bütçeyle ilgili çalışmaların semeresini gördükçe, kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü alacağız, bunu yılbaşı civarı neticelendirmeyi planlıyoruz.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.