Tarih verildi! Cep telefonu faturalarına dev zam geliyor

Tarih verildi! Cep telefonu faturalarına dev zam geliyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) yeni maksimum ücret tarifesini duyurduktan sonra operatörlerin tarife ve paket fiyatlarına zam yapması bekleniyor.

Mobil operatörlerin son zamanlarda fahiş fiyat artışlarına girmesi, insanları isyan ettirdi. Cep telefonu paketleri ve tarifeleri son bir yılda çok sayıda zam aldı ve bu durum BTK'ya şikayet yağdırdı.

Ancak BTK'nın operatörlere getirdiği 'maksimum ücret' düzenlemesi, sorunu çözmede yetersiz kaldı. Sabah'ın haberine göre BTK'nın 1 Nisan'da duyuracağı yeni 'maksimum ücret tarifesi' ile operatörlerin fiyatları yeniden revize etmesi bekleniyor.

BTK, operatörlerin konuşma ve SMS ücretlerine altı aylık dönemler halinde yayınladığı "Mobil Elektronik Haberleşme Hizmetleri Maksimum Ücret Tarifesi" ile üst sınırlar belirliyor. İnternet ücretleri ise Elektronik Haberleşme Kanunu'na göre serbest piyasa koşullarında belirleniyor. Bu nedenle operatörler, asıl zam oranını internet paketleri için uyguluyorlar.

1 Nisan'dan sonra, dakika ve SMS üst sınırlarının artırılması beklenirken, bu tarihten sonra taahhüdü yenilemek isteyenler yeni fiyatlarla karşılaşabilirler.

Taahhüdü bitmek üzere olanlar, yeni fiyatlardan etkilenmemek için yeni tarife ve paketlerini 1 Nisan'a kadar yenilemeliler. Şikayet veya ihbarda bulunmak isteyen vatandaşlar, ALO 120'yi arayarak veya https://tuketici. btk.gov.tr/ adresindeki formu doldurarak şikayetlerini BTK'ya iletebilirler.


Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.